14. jun. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Bente Schmeichel: Jeg er stolt af Kasper

Bente og Kasper Schmeichel
Bente og Kasper Schmeichel
Foto: Privat
Bente Schmeichel sad i Parken sammen med flere andre af landsholdsspillernes familier, da Christian Eriksen lørdag aften kollapsede på banen.

Danmark fik en noget anden start på EM, end spillere og fans har set frem til i månedsvis. Midt i Danmarks kamp mod Finland kollapsede Christian Eriksen midt på banen.

Ingen vidste på daværende tidspunkt, hvor galt det stod til, og landsholdsspillerne vidste ikke, om de havde mistet deres gode kammerat.

En følsom mand

En af dem, der gik allerforrest, var målmand Kasper Schmeichel. Han er siden blevet hyldet som en helt for sin indsats, og den omsorg han viste over for sine holdkammerater.

Hans mor, Bente Schmeichel, var til stede i Parken lørdag aften, og hun er naturligvis stolt over sønnens reaktion.

- Det har været rigtig dejligt at se, men jeg kender ham jo bedre end nogen og ved, at han er en både følsom og meget opmærksom mand – og ikke mindst empatisk. Så jeg er selvfølgelig stolt af, at han havde overskud og overblik til at tænke sådan, fortæller Bente Schmeichel til BILLED-BLADET.

Bente Schmeichel: Vi var i chok

Fra tribunen kunne hun følge dramaet, der udspillede sig nede på banen lørdag aften.

- Jeg sad blandt rigtig mange forældre og søskende og så kampen. Det var meget, meget følelsesladet, og vi var mange forældre, der nok havde den samme tanke. Vi rykkede tæt sammen og fik snakket lidt, men vi var i chok. Det var jeg også i går (søndag, red.). Havde der været krisepsykologer til forældre, havde jeg sagt ja tak.

I mange år har Bente Schmeichel fulgt med fra sidelinjen, når der har været landskampe. Først da Peter Schmeichel var med på holdet, og også nu hvor det er hendes søn, der er blandt de helt store profiler på holdet.

- Følelsen når det er ens barn, der er på banen, er helt anderledes, end når det er ens mand. Du kan gange det med hundrede, når det er ens barn, fortæller Kasper Schmeichels mor, som i dag er stolt over, hvordan hendes søn tacklede situationen.

- Det kendetegner ham meget, at han passer på sin familie og kone og børn, og dem der står ham nær.

Danmark skal i kamp ved EM igen torsdag aften, men desværre er det endnu ikke lykkedes Bente Schmeichel at skaffe billetter til kampen i Parken.

- Det er næsten det værste. Jeg synes ikke, det er så rart, efter det der er sket, at jeg ikke kan være der, siger Bente Schmeichel, der talte med sin søn søndag eftermiddag ovenpå den tragiske hændelse.

https://imgix.billedbladet.dk/bente_kasper_1.jpg
Bente og Kasper Schmeichel
Foto: Privat

Læs mere om: