23. nov. 2022
Af Julie Nolsöe

Berørt Kasper Hjulmand i Qatar: Dette giver mig uro som menneske

Kasper Hjulmand
Kasper Hjulmand
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det er en påvirket landstræner, der sætter ord på sine tanker om at være i Qatar efter Danmarks første kamp i VM-turneringen tirsdag

Tirsdag spillede det danske landshold sin første kamp i VM-turneringen i Qatar, og opgøret endte uafgjort.

Det er dog ikke kun de sportslige resultater, der fylder hos landstræner for det danske hold, Kasper Hjulmand.

Det fortalte han ærligt om på pressemødet umiddelbart efter kampen.

Her blev han spurgt ind til den meget omtalte sag om "One Love"-anførerbindet, som mange nationer havde overvejet at bære under kampene i Qatar som et budskab om, at de ikke støtter landets diskriminerende love.

Kort inden turneringens start kom det frem, at alle syv nationer, herunder Danmark, der ellers havde planlagt at spille med anførerbindet, valgte at droppe det alligevel af frygt for sportslige sanktioner.

Og det er netop den sag og det faktum, at VM foregår i Qatar, der tynger landsholdstræner Kasper Hjulmand.

- Det giver mig uro som menneske, at jeg bruger alt for lang tid hver dag og lige nu på at finde ud af, hvordan jeg skal håndtere det her. Der er så meget, jeg har lyst til at sige. Der er så meget, jeg har lyst til at gøre, lød det fra landstræneren, som dog også understregede ved pressemødet, at han ikke har problemer med at være fokuseret på den sportslige del af VM.

- Det har aldrig været sådan, at jeg har været på træningsbanen, i mødelokalet eller til kamp og stået og tænkt på noget andet. Men jeg kan godt sige, at jeg går rundt om mig selv, og jeg har svært ved at finde mig selv i det her, sagde Hjulmand.

Læs mere om: