Fredag, 19. marts 2021 — af Ulrik Ulriksen

Caroline Wozniacki efter hård tid: Jeg var så heldig

Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki
Foto: Mega
For den tidligere tennisstjerne Caroline Wozniacki kom det som et chok, at hun led af en alvorlig sygdom. Midt i en svær tid oplevede Caroline dog den største lykke.

Danmarks tidligere tennisdronning Caroline Wozniacki, 30, deltog torsdag den 18. marts i et digitalt arrangement hos Gigtforeningen med Line Baun Danielsen som vært.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Begivenheden er en del af Advantage Hers-kampagnen, der er blevet til i fællesskab mellem Caroline Wozniacki og biofarmaceut-virksomheden UCB.

Caroline Wozniacki alvorligt syg

For to år siden blev Wozniacki efter flere undersøgelser diagnosticeret med leddegigt.

Det fortalte hun om i den særlige online-event.

- Jeg tænkte, at det var meget normalt, at jeg var træt og havde ømme led, for jeg havde jo presset min krop til det yderste for at opnå det, jeg havde drømt om, fortæller Caroline Wozniacki, der begyndte at få influenzalignende symptomer.

Feber og smerter

Hun fik feber samt hovedpine og havde smerter i hele kroppen.

Desuden var hun svimmel og ekstremt træt.

Efter flere undersøgelser og læger, der ikke kunne stille en diagnose, sendte en skarp læge Wozniacki til en reumatolog, og der blev sygdommen opdaget.

Chokeret over diagnose

Caroline Wozniacki fik at vide, at hun har leddegigt, og hun var chokeret.

Wozniacki spurgte hurtigt lægen, om hun kunne få børn og stifte en familie.

- Det har jeg altid drømt om, og det var også en stor drøm for mig og David, fortæller Caroline.

Kroniske inflammatoriske sygdomme som leddegigt kan vanskeliggøre en graviditet, og derfor tog Wozniacki en grundig lang snak med lægen, der kunne berolige hende.

Meget heldig

- Jeg var så heldig, at jeg blev gravid ret hurtig. Og jeg har egentlig haft en fantastisk graviditet, lyder det fra Caroline, der ifølge terminen til sommer bliver mor til sit og manden David Lees første barn – en datter.

- Faktisk er min sygdom gået endnu mere i ro under graviditeten, så jeg har faktisk haft det virkelig godt, siger hun, og fortsætter.

Skal tage det stille og roligt

- De første tre måneder var lidt hårde. Jeg lå på sofaen rigtig meget og havde det ikke specielt godt, kommer det fra Caroline, der dog de seneste måneder har haft det godt.

- Der er dage, hvor sygdommen overtager, men der har jeg lært at lytte til min krop og slappe af og tage det stille og roligt, siger Caroline Wozniacki.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden