19. mar. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Ny royal rapport: Dette gør Frederik glad og stolt

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
For kronprins Frederik er der meget at være stolt over midt i en udfordrende tid. Det fremhæves i ny royal rapport.

Kronprins Frederik er stolt over Danmark, der efter omstændighederne har klaret sig godt i en svær tid med mange udfordringer.

I årsrapporten for Kongehusets virksomhed 2020, der blev offentliggjort i går, torsdag den 18. marts, nævnes det indledningsvis i beretningen fra hofmarskal Michael Ehrenreich, at året i kongehuset blev stærkt præget af coronakrisen.

Kronprins Frederik stolt

- Hans Kongelige Højhed Kronprinsen gav ved flere lejligheder udtryk for sin stolthed over det danske civilsamfunds indsats for at hjælpe medborgere berørt af corona, herunder ved et virtuelt besøg hos Røde Kors i marts. Tusindvis af danskere havde meldt sig som frivillige i organisationens hjælpenetværk og call center, lyder det fra Ehrenreich om kronprins Frederik i hofmarskallens beretning i forbindelse med kongehusets årsrapport 2020, og han fortsætter med at fortælle om kronprinsens engagement i den mest udfordrende periode med corona i Danmark.

Kronprins i lufthavnen

- En tidlig morgen i april kunne Kronprinsen overvære, at et af verdens største fragtfly på initiativ fra Mærsk og Region Hovedstaden landede i Københavns Lufthavn med værnemidler fra Kina til det danske sundhedsvæsen, kommer det fra hofmarskal Michael Ehrenreich.

I årsrapporten fremhæves kronprins Frederik desuden for sit arbejde som medlem af Den Internationale Olympiske Komité.

Frederik til de unges OL

- Ved årets begyndelse overværede Kronprinsen vinterudgaven af Ungdoms-OL, som fandt sted i Lausanne i Schweiz den 9.-22. januar. Kronprinsen havde som medlem af Den Olympiske Komité siddet i den styregruppe, som stod bag afviklingen af de ungdomsolympiske lege, og i Lausanne fik Hans Kongelige Højhed blandt andet lejlighed til at besøge flere af de 26 danske atleter, som deltog i fem sportsgrene, beretter hofmarskallen i sin del af årsrapporten.

Læs mere om: