Torsdag, 18. marts 2021 — af Ulrik Ulriksen

Nyt fra kongehuset: Alt måtte omstilles

Dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Med en historisk årsrapport sættes der fokus på en lang række vigtige punkter i løbet af et år, ingen i Danmark vil glemme.

I dag offentliggøres årsrapporten for Kongehusets virksomhed 2020.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Året i Kongehuset blev naturligvis i høj grad præget af coronakrisen, hvilket betød aflysning eller udskydelse af flere store begivenheder som Hendes Majestæt Dronningens 80-års fødselsdag, den kongelige families deltagelse i markeringen af 100-året for Genforeningen, sommertogter med Kongeskibet Dannebrog, Royal Run og prins Christians konfirmation.

Den kongelige families år 

På kongehusets sociale medier anføres akkompagneret af fine billeder, at årsrapporten er tilgængelig fra i dag.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Et ekstraordinært 2020 for kongehuset

I hofmarskal Michael Ehrenreichs indledning til årsrapporten markeres det med det samme, at 2020 var et historisk og ekstraordinært år.

- Året i Kongehuset blev – som for alle andre – stærkt præget af coronakrisen. Den kongelige families officielle arrangementer og andre gøremål måtte tilpasses den nye virkelighed i lyset af spredningen af covid-19 i samfundet, og Kongehusets organisation måtte omstilles for at kunne fungere på betryggende vis, lyder det fra hofmarskallen, der også kommer ind på, at 2020 blev et historisk år af flere årsager.

Ikke siden 1945

- Den 17. marts meddelte Kongehuset, at Dronningen samme aften ville holde en ekstraordinær tale til befolkningen om den alvorlige situation i forbindelse med udbredelsen af coronavirus. Det var første gang siden Christian 10.s tale ved befrielsen i 1945, at Danmarks regent talte direkte til befolkningen udover den traditionelle nytårstale, kommer det fra Michael Ehrenreich i hofmarskallens beretning.

Vild seerrekord

Op mod 3,4 mio. seere så med på DR1 og TV 2, da dronningen holdt sin tale og bad alle om at vise hensyn og sammenhold i en svær tid.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden