Prinsesse Marie overrasker fra Paris

Foto: Hanne Juul
Prinsesse Marie deltager overraskende i Den Internationale Frankofonidag, hvor man fejrer det franske sprog i hele verden. Prinsessen er med virtuelt, når Det franske Institut i Danmark i dag fejrer dagen.

Prinsesse Marie er med, når Den internationale Frankofonidag fejres i dag.

Prinsessen er foruden at være fransk født, også protektor for De Frankofone Landes ambassadøres litteraturpris, som prinsessen plejer at uddele på dagen.

Men grundet Corona-restriktioner sker fejringen i dag virtuelt og i år handler det om fransksproget musik i Danmark. 

Prinsesse Marie vil indlede og være blandt de første talere, når Det franske institut i Danmark, kl.13 i dag torsdag 18. marts, begynder arrangementet.

Det sker dog virtuelt og er arrangeret af institutet og gruppen af fransketalende ambassader i Danmark bl.a. Frankrig, Luxenburg, Monaco, Belgien, Canada og f.eks. Mozambique.

Prinsesse Marie befinder sig i Paris sammen med sin mand, prins Joachim og parrets to børn, prins Henrik, 11, og prinsesse Athena, 9, men gælder det om at bakke op om kendskabet til det franske sprog og kultur, er prinsessen klar. I år handler det om at udbrede kendskabet til fransksproget musik i Danmark.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Det menes, at 274 millioner mennesker taler fransk på fem kontinenter og det er den fransksprogede verdens indbyggere, som fejres i dag.

Se kongehusets omtale af prinsesse Maries deltagelse HER

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden