Torsdag, 5. januar 2023 - af Laura Dalgård Hansen

De danske håndboldherrer møder Saudi-Arabien: Simon Pytlick skal spille mod sin kendte far

Simon Pytlick
Simon Pytlick
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Torsdag og lørdag spiller det danske herrelandshold i håndbold to testkampe mod Saudi-Arabien, og for det unge stjerneskud Simon Pytlick bliver det formentlig ekstra specielt - det er nemlig hans far, der er landstræner for modstanderholdet.

Den 11. januar begynder VM i herrehåndbold, men allerede torsdag og lørdag i denne uge kan man se Nikolaj Jacobsen og co. i aktion.  

Her venter der nemlig de danske håndboldherrer to testkampe mod Saudi-Arabien, og efter en lille coronaforskrækkelse er det danske landshold heldigvis fuldtallige.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Danmark skal i kamp mod Jan Pytlick

Simon Pytlick blev ellers testet positiv for corona ved ankomsten til den danske VM-lejr mandag, men onsdag var testen negativ, og dermed er han klar til at komme i kamp for Danmark.

For netop 22-årige Simon Pytlick må det være ekstra specielt, at det danske landshold skal spille mod netop Saudi-Arabien – det er nemlig hans far, Jan Pytlick, der er landstræner for det Saudi-Arabiske hold.

55-årige Jan Pytlick har mange års erfaring som træner, og han har blandt andet stået i spidsen for det danske kvindelandshold i en årrække.

I august 2022 kom det frem, at han var blevet landstræner for Saudi-Arabiens herrehold, og den danske træner skal altså nu kæmpe mod sine landsmænd og ikke mindst sin egen søn.

Jan Pytlick kommer dog ikke til at stå på sidelinjen sammen med den danske landstræner, Nikolaj Jacobsen, selv om han havde set frem til det.  

Årsagen er, at Jan Pytlick har bopæl i Danmark, men arbejder i Saudi-Arabien, og af skattetekniske årsager må han derfor ikke arbejde i Danmark.

- Det er den måde, jeg er ansat på. Jeg må ikke arbejde i Danmark, men jeg havde ikke lige regnet med, at det blev betragtet som at arbejde i Danmark, hvis jeg kom en enkelt dag som træner, men sådan er det. Der er lovgivningen fuldstændig klar og tydelig, siger Jan Pytlick til TV 2 Sport. Her slår han samtidig fast, at han ikke var klar over reglerne, da han sagde ja til at spille de to testkampe mod Danmark.

Simon og Jan Pytlick
Simon og Jan Pytlick
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

I spidsen for Saudi-Arabien kommer man derfor til at se en anden dansk træner, nemlig Morten Soubak, der er assistenttræner for holdet.

Uanset står det dog klart, at far-Pytlick og søn-Pytlick kæmper for hver sit hold, når Danmark møder Saudi-Arabien torsdag og lørdag. Begge kampe kan ses på TV 2.

Simon Pytlicks mor er Berit Bogetoft, der er tidligere håndboldspiller. 
Simon Pytlicks mor er Berit Bogetoft, der er tidligere håndboldspiller. 
Foto: Martin Høien

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden