14. apr. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Derfor er aftenens landskamp helt speciel

Lasse Svan
Lasse Svan
Foto: Dan Mariegaard
De danske håndboldherrer skal torsdag aften møde Polen, og det bliver noget helt specielt, for det er Lasse Svans sidste landskamp.

Der er hverken VM, EM eller OL lige for tiden, men ikke desto mindre er det alligevel en ganske særlig landskamp, som de danske håndboldherrer skal spille torsdag aften.

Venskabskampen mod Polen bliver nemlig den sidste i rødt og hvidt for en af Danmarks største stjerne gennem tiden.

Flot karriere

38-årige Lasse Svan siger torsdag aften farvel og tak efter en imponerende landsholdskarriere, der tæller et hav af flotte medaljer.

Højrefløjen fra Faxe har indtil videre spillet 245 landskampe og scoret 570 mål. Men mon ikke der ryger et par mål mere i nettet, når han for sidste gang går på banen for Danmark?

Lasse Svan debuterede på landsholdet i 2003, og i mange har han haft enorm betydning både på og udenfor banen.

Ros fra landstræneren

- Han er vel en af de mest respekterede spillere, vi nogensinde har haft i dansk håndbold. Han er vellidt af alle og har også en baggrund, der gør, han kan gå ind og bidrage med en masse ting. Han er nok den, der samler holdet allermest. Også i de perioder, hvor tingene ikke kører så godt. Han bliver svær at erstatte, har Nikolaj Jacobsen sagt til TV 2 Sport.

Lasse Svans sidste landskamp bliver spillet i Royal Arena i København, og erfarne landsholdskammerater som Niklas Landin, Hans Lindberg og Henrik Møllgaard er klar til at give ham en værdig afsked.

Kampen sendes på TV 2 fra kl. 20.00

Lasse Svan spiller i tyske Flensburg-Handewitt frem til denne sommer, hvor han indstiller sin professionelle håndboldkarriere.

Læs mere om: