4. apr. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Derfor flytter Niklas Landin hjem til Danmark

Niklas Landin
Niklas Landin
Foto: Lars H. Laursen
Niklas Landin har boet i Tyskland i en årrække, men på grund af familiære udfordringer har han og hustruen Liv besluttet at flytte tilbage til Danmark med deres to børn.

Niklas Landin har i mange år været en af vores absolut største håndboldstjerner, og et utal af gange har han været med til at sikre dansk metal ved både EM, VM og OL.

Snart bliver der mulighed for at se endnu mere til den 33-årige målmand – Niklas Landin flytter nemlig hjem til Danmark.

Et perfekt match

Årsagen er, at han har skrevet kontrakt med Aalborg Håndbold. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Niklas Landin har de seneste mange år boet i Tyskland med sin familie, hvor han har spillet for THW Kiel, men nu er det snart slut. Målmanden vender hjem til dansk håndbold fra sommeren 2023.

- Jeg har haft nogle fantastiske år i Tyskland, men der har gennem den seneste tid været nogle familiære udfordringer, som vi løser bedst ved at vende hjem til Danmark. Samtidigt har jeg også fortsat store sportslige ambitioner, og her var Aalborg Håndbold det perfekte match. Jeg har selvfølgelig fulgt de flotte præstationer, klubben har præsteret, og har også flere gange været på besøg og opleve den fantastiske stemning i Sparekassen Danmark Arena. Det har imponeret mig, og jeg glæder mig virkelig til at blive en del af projektet, siger Niklas Landin på klubbens hjemmeside.

Svær tid under corona

Det var tilbage i 2012, at han senest spillede i den danske liga, og nu vender han altså hjem.

Niklas Landin er gift med Liv Skov Christensen, og parret har to børn sammen. På sin officielle Instagramprofil uddyber Niklas Landin – på tysk – familiens beslutning om at vende tilbage til Danmark.

Her beskriver målmanden, at der den seneste tid har været nogle familieære udfordringer. Blandt andet på grund af corona, som har gjort, at deres pårørende ikke kunne støtte, som de plejede, og det har familien lidt under.

Klubkammerat med Mikkel Hansen

Niklas Landin er ikke den eneste store stjerne, der inden længe vender hjem til dansk håndbold.

Hans landsholdskollega Mikkel Hansen, der gennem de sidste 10 år har spillet for PSG i Frankrig, har nemlig også skrevet kontrakt med Aalborg Håndbold, hvor han skal spille fra sommeren 2022.

Læs mere om: