29. dec. 2023
Af Ulrik Ulriksen

Det er fortvivlende og ærgerligt: Sarah Mahfoud tvunget til at trække sig fra kæmpe begivenhed

Sarah Mahfoud
Sarah Mahfoud
Foto: Martin Høien
Der var lagt op til smæk for skillingen den 13. januar i Royal Arena, men nu er bokseren Sarah Mahfoud tvunget til at droppe stor kamp i Danmark.

Den danske bokser og Vild med dans-profil Sarah Mahfoud er tvunget til at opgive sin kamp 13. januar for at fastholde muligheden for sit livs kamp – en gigantisk VM-kamp med mestertitel og millioner på spil.

Det skriver Danish Fight Night i en pressemeddelelse.

Det er det dominerende bokseforbund WBC – World Boxing Council – som har tvunget danskeren til at droppe kampen midt i januar.

Hvis ikke Mahfoud makker ret, vil hun misse en VM-kamp mod australske Skye Nicolson.

Kampen 13. januar var en såkaldt WBC Silver-titelkamp mod farlige Michela Braga i Royal Arena i København.

Mahfoud vil ikke træde til side

– Det er irriterende ærgerligt, men mit ultimative mål har hele tiden været at sikre mig en ny VM-kamp igen, og derfor må jeg følge de anvisninger, der bliver givet, siger Mahfoud og fortsætter.

– Jeg har ikke tænkt mig at træde til side og lade Skye Nicolson snuppe VM-titlen ved at møde en anden modstander. Hun slipper ikke for at møde mig, og jeg skal nok blive verdensmester igen, kommer det fra Sarah Mahfoud.

– Det er fortvivlende og ærgerligt over for Sarah Mahfoud, Michela Braga og det danske boksepublikum, det er samtidig en beslutning, der er svær at gå imod eller protestere over, for hele missionen har jo været at skaffe Sarah Mahfoud en ny stor VM-kamp, og vi tør ikke risikere, at den chance forpasses, siger Mahfouds erfarne promotor, Bettina Palle.

Muligheden for en VM-kamp mod Nicolson er opstået, fordi verdensmesteren, Amanda Serrano, i protest mod reglerne har opgivet sit VM-bælte hos WBC.

WBC har derfor nu beordret en VM-kamp mellem danske Sarah Mahfoud og australske Skye Nicolson om den ledige titel.

Læs mere om: