Lørdag, 7. august 2021 — af Marie Krakau

Endnu en dansk triumf! Lasse Norman og Michael Mørkøv vinder guld

Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen ved VM i 2020.
Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen ved VM i 2020.
Foto: Ritzau Scanpix
Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv vinder guld i parløb ved OL.

Tredje danske guldmedalje er i hus! Vores eminente baneduo Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv cyklede sig formidabelt til sejren i parløb lørdag formiddag.

Det blev et spændende og ikke mindst tæt løb på banen, hvor danskere lagde rolig ud, men satte stærkt og kraftfuldt ind en fjerdedel inde i løbet. Flot og godt strategisk cykling endte med at sikre den danske duo sejren.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det stærke makkepar har tidligere vundet både EM og VM sammen. Sejren i Tokyo er deres første OL sejr sammen. Danmark vandt med 43 point, 3 point mere end Storbritannien der vinder sølv, mens Frankrig napper bronze.

Norman Hansen og Mørkøv var spået gode chancer ved parløbet, og til TV 2 sagde Michael Mørkøv at de ikke kunne sætte en lavere målsætning end guld.

To medaljer med hjem

Michael Mørkøv stillede kun op ved dette OL i parløb, mens Lasse Norman Hansen også deltog sammen med banelandsholdet i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Her vandt han og holdet sølv. De kunne sig sig slået af Italien med blot en 17. del af et sekund, hvilket efterlod alle fire atleter godt og grundigt skuffede.

Men nu er guldet i hus for Lasse Norman, der ligesom makkeren Michael Mørkøv, så lykkelige ud efter endt løb.

Kvinderne fik sølv

Fredag var det kvindernes parløb, der blev kørt i Japan. Her var der også metal til Danmark.

Amalie Dideriksen og Julie Leth, der privat danner par med Lasse Norman, vandt sølv på cykelbanen, hvor Storbritanninen løb med guldet.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden