9. apr. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Fylder 50 år i dag: Kasper Hjulmand fik en vild fødselsdagsgave

Kasper Hjulmand
Kasper Hjulmand
Foto: Birger Storm
Han er træner for herrelandsholdet i fodbold, og han er gået rent ind i hjerterne på fodboldfans og mange andre. I dag fylder Kasper Hjulmand 50 år.

I dag fylder fodboldlandsholdets cheftræner, Kasper Hjulmand, 50 år, og det fejrer han med allerstørste sandsynlighed med sin elskede familie anført af fru Vibeke, som han har kendt, siden de to gik på højskole sammen i 1992.

De er lykkeligt gift og sammen har de fået børnene Marcus, Mikkel og Liva.

Kasper Hjulmand kommer fra Djursland, mens Vibeke er fra Bornholm, og familien har i mange år boet i Lillerød i Nordsjælland.

Kasper Hjulmand er et hit

Hjulmand har med sin særlige stil som leder af herrelandsholdet i fodbold fået en enorm succes resultatmæssigt.

Samtidig har danske fodboldfans og danskere i almindelighed fået øjnene op for, at man sagtens kan være en hård og konsekvent fodboldtræner på en måde, hvor åbenhed og det enkelte menneske hele tiden er i fokus.

På grund af Hjulmands mere moderne og på alle måder ekstremt offensive stil, er vi i dag alle blevet inviteret lidt tættere på landsholdet.

Det har været et hit for både Kasper Hjulmand selv samt for alle andre omkring herrelandsholdet i fodbold.

Kasper Hjulmand har det seneste års tid vundet personlige titler som “Årets Træner” og “Årets Leder”.

Samtidig er han “Årets Laks”, som uddeles af LGBT+ Danmark, og i går fik han så en tidlig og ret vild fødselsdagsgave, da han scorede prisen som “Årets Verdensdansker”.

Dagens fødselar vandt den prestigefyldte pris, som foreningen Danes Worldwide uddeler hvert år.

Flot tale til fødselaren

Bestyrelsesformand Susanne Rumohr Hækkerup havde mange pæne ord om Hjulmand i sin nomineringstale, som du her får et lille uddrag af:

“Du, Kasper Hjulmand, har formået at løse din opgave som landstræner, så Danmarks navn bliver kendt af mange i udlandet. Fodbold forener, både i landet, hvor det er fantastisk at se hele København i rødt og hvidt, og det forener lande og mennesker: Som diplomat og privat har jeg rejst i mange lande og kontinenter og kan love for, at jeg har haft mange flere samtaler med folk, jeg har mødt på min vej, om “Laudrup” end om Kierkegaard, Blixen og Niels Bohr eller andre fantastiske danskere.”

Elsker fred og ro

Dagen i dag nyder Kasper Hjulmand helt privat.

Og selv om han for alvor har knyttet stærke bånd til alle danskere over de seneste sæsoner, så har hovedpersonen selv flere gange understreget, at han først og fremmest bare nyder at være helt privat med sine allernærmeste – præcis som det er tilfældet i dag.

Læs mere om: