22. jan. 2017
Af Majken Munk

HÅNDBOLD VM: Derfor kan Lasse Andersson blive Mikkel Hansens afløser

Lasse Andersson
Lasse Andersson
Foto: J. Crosnier/ France Handball 2017
Håndboldeksperter har store forventninger til Lasse Andersson på det danske landshold. Blandt andet fordi han tør at tage ansvar. Det lærte han allerede som 18-årig, da han flyttede hjemmefra.

Når håndboldeksperter spår om fremtidige profiler på det danske landshold, står Lasse Andersson til at tage over efter Danmarks store stjerne Mikkel Hansen.

Og det var da også den 22-årige Lasse Andersson, der tog over, da Mikkel Hansen fik rødt kort i kampen mod Bahrain.

Den slags ansvar er ikke noget, der får den danske bagspiller til at ryste på hånden. Han har været vant til at klare sig selv, siden han som 18-årig flyttede fra København til Kolding for at spille håndbold. Det har desuden betydet, at Lasse Andersson tog det roligt, da han sidste år flyttede flere tusind kilometer væk for at spille i den berømte spanske klub FC Barcelona.

Trives i sit eget selskab

- Jeg har ikke noget problem med at være alene. Jeg er god i mit eget selskab. Det skyldes også de tre år, jeg tilbragte i Kolding, hvor jeg jo var alene. Jeg keder mig aldrig. Jeg kan være alene to uger i træk, uden det rører mig, fortæller Lasse Andersson til Ekstra Bladet.

Lasse Andersson har gjort et godt indtryk på landsholdet ved dette VM. Primært har han vist sin styrke i forsvaret, men seerne har også kunne opleve hans hårde skud.

Lasse Andersson er bekymret for knæet

Derfor var der også grund til bekymring, da bagspilleren ømmede sig efter en aktion i kampen mod Bahrain.

LÆS MERE: Vidste du det om håndboldheltene?

Lasse Andersson har tidligere haft store problemer med sit knæ, og det var også dét, han tog sig til, i kampen mod Bahrain. Men heldigvis var det bare et overstræk, og han er klar til at spille resten af kampene ved VM.

Se Lasse Andersson og resten af det danske hold i aktion, når Danmark spiller ottendedelsfinale mod Ungarn søndag kl. 16 på TV 2.

Læs mere om: