29. apr. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

Håndboldherrerne må stadig undvære Mikkel Hansen: Sådan påvirker det spillerne

Mikkel Hansen. 
Mikkel Hansen.
Foto: Søren Jul Lamberth
Mikkel Hansen blev sygemeldt med symptomer på stress tilbage i februar, og siden har han ikke været i kamp for hverken landsholdet eller sin klub.

Håndboldherrerne tog – igen – hele Danmark med storm, da de i januar blev verdensmestre for tredje gang i træk.

Mikkel Hansen var igen en af de bærende kræfter på holdet, men lige siden har Nikolaj Jacobsen og co. måttet undvære den danske stjerne, og det kan mærkes.

Det fortæller Henrik Møllgaard, der savner holdkammeraten på både landsholdet og i klubben Aalborg Håndbold.

- Det er en god ven og et godt menneske, som ikke har det så let lige nu. Det er det, der gør ondt. Så skal vi nok finde andre, der kan fylde ind på det faglige, som vi mangler, fortæller forsvarsspilleren til TV 2 Sport og tilføjer, at han glæder sig til at se Mikkel Hansen tilbage på både landsholdet og i klubben.

Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard har været holdkammerater gennem mange år. 
Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard har været holdkammerater gennem mange år.
Foto: Jesper Sunesen

VM-sejren kom i hus den 29. januar, og kort efter – nærmere bestemt den 8. februar – oplyste Mikkel Hansens klub, Aalborg Håndbold, i en pressemeddelelse, at han var blevet sygemeldt med symptomer på stress, og siden har den 35-årige dansker ikke været i kamp.

- Det har været et hektisk år for Mikkel med først en blodprop i foråret 2022, hjemflytning med familien til Danmark efter 10 succesfulde år i udlandet, samt en enorm stor efterspørgsel og fokus på hans person gennem hele efteråret i forbindelse med skiftet til Aalborg Håndbold og senest ved VM i januar, udtalte Jan Larsen, direktør i Aalborg Håndbold, tilbage i februar.

Det vides endnu ikke, hvornår Mikkel Hansen vender tilbage fra sin sygemelding.

Læs mere om: