22. aug. 2016
Af af Ulrik Ulriksen i Rio

Håndboldholdets nye stjerne Morten Olsen: Det er så stort at fejre en OL-guldmedalje

Mikkel Hansen og Morten Olsen.
Mikkel Hansen og Morten Olsen.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Fodboldlandsholdet har i flere år haft en profil ved navn Morten Olsen, men at håndboldlandsholdet skulle få en olympisk stjerneprofil med samme navn stod ikke i stjernerne op til Legene i Rio.

Morten Olsen, 31, er det danske håndboldlandsholds nye superstjerne, og han har i samarbejde med den etablerede verdensstjerne Mikkel Hansen været arkitekten bag det lækre rød-hvide angrebsspil sammen under den olympiske turnering i Rio de Janeiro. Flotte scoringer har han også leveret på samlebånd i de afgørende kampe.

Fed oplevelse

I guldfinalen mod Frankrig var Olsen igen stærk sammen med Mikkel Hansen og de andre holdkammerater. Guldet blev fejret med det samme, lige efter slutfløjtet i Future Arena i Rio de Janeiro.

LÆS MERE: OL-GULD: Kong Mikkel og gulddrengene jublede om kap med kronprins Frederik

- Det er fedt, det er fedt. Det er så stort at fejre en OL-guldmedalje. Det er jo vanvittigt, sagde Morten Olsen, der har det godt med sine holdkammerater. Han svinger især godt med holdets bærende kraft Mikkel Hansen.

Godt samarbejde med Mikkel

- Det har været en fornøjelse at få spillet til at fungere med Mikkel Hansen. Han er en stor spiller, og vi har fundet hinanden godt. Mikkel og de andre på holdet er gode fyre, og vi fungerer allesammen godt i gruppen. Vi har det helt enkelt godt sammen på og udenfor banen, lød det fra Morten Olsen, der bestemt også havde det sjovt sammen med Mikkel Hansen under medaljeceremonien.

Kæmpe guld-brøl

Da de danske guldvinderes navne blev råbt op af halspeakeren, jublede fansene. Der var et særligt bragende brøl, da Mikkel Hansen blev nævnt.

Umiddelbart derefter blev Morten Olsen nævnt af halspeakeren, og da det skete, forsøgte den gode Olsen med håndtegn til publikum at få dem til at brøle endnu højere. Det forsøg fik både Mikkel og Morten selv til at grine.

https://imgix.billedbladet.dk/20160821_jsu2377_copy.jpg
Morten Olsen og Mikkel Hansen.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET

Læs mere om: