2. mar. 2017
Af Majken Munk

Håndboldlegende stopper karrieren

Lars Jørgensen
Lars Jørgensen
Foto: AOP
Den danske forsvarsklippe Lars Jørgensen stopper sin håndboldkarriere efter tyve år som aktiv håndboldspiller.l

Den 39-årige håndboldspiller Lars Jørgensen har netop valgt at afslutte sin aktive håndboldkarriere til sommer, mest fordi hans passion for at spillet er på retræte.

- Den her følelse af at brænde for håndbold er en lille smule på retur, og når man har det sådan som spiller i mit sted i min karriere, så er det den rigtige beslutning at stoppe, fortæller han til TV 2 SPORT.

Han har de seneste år spillet på klubholdet KIF Kolding-København, hvor han har været styrmanden, når der skulle forsvares. Men bedst husker man ham nok fra de utallige aktioner, han har haft for det danske herrelandshold.

En kæmpe håndboldkarriere

I sin tyve år lange karriere, husker de fleste danskere ham nok bedst for EM i 2008. Her var han krumtappen, der holdte det danske forsvar i geled, da Danmark steg til tops ved EM i Norge.

Det var en præstation, der sendte hele Danmark i ekstase, da det var første guldmedalje i dansk herrehåndbold i mere end 50 år. Og mere end 2 millioner danskere så med, da de danske drenge trak i deres guldparykker efter kampen.

Lars Jørgensen, Kasper Hvidt
Lars Jørgensen og Kasper Hvidt
Foto: AOP

Masser medaljer

Udover guldmedaljen er det blevet til fire bronzemedaljer med landsholdet for Lars Jørgensen inden han stoppede i 2010.

Nu slutter han sig til sin gode holdkammerat og ven Kasper Hvidt, der også har meldt ud, at han stopper sin aktive karriere til sommer.

LÆS OGSÅ: Farvel til stor sportsstjerne: Gravid Rikke Skov orker ikke mere håndbold

Læs mere om: