23. jun. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Helt vild nyhed om Mikkel Damsgaard

Mikkel Damsgaard
Mikkel Damsgaard
Foto: Ritzau/Scanpix
Danmarks unge fodboldstjerne Mikkel Damsgaard har for alvor fået sit internationale gennembrud ved EM-slutrunden. Nu er der nyt fra Damsgaards italienske klub Sampdoria.

Det danske fodboldlandshold har fået en helt ny stjerne på bare 20 år.

Mikkel Damsgaard er braget igennem til EM-slutrunden med to fornemme præstationer i kampene mod henholdsvis Belgien og Rusland.

Mikkel Damsgaard er et hit

Den vigtige 4-1 sejr over Rusland blev grundlagt med et pragtmål leveret af Damsgaard, der til dagligt tørner ud for den italiensk klub Sampdoria fra havnebyen Genoa.

Netop klubben Sampdoria er berømt for at hente talenter til holdet, udvikle dem og sælge dem videre med stor fortjeneste.

Damsgaard er en diamant

Og i den italienske klub er man overbevist om, at den danske diamant Mikkel Damsgaard i løbet af den seneste uges tid er blevet opdaget af mange store og købedygtige klubber ude i Europa.

Sampdoria lagde i omegnen af 50 millioner kroner for Mikkel Damsgaard for godt et år siden, da de hentede ham fra FC Nordsjælland.

De penge vil Sampdoria have mange gange tilbage, hvis de skal sælge ham i dette transfervindue.

- Jeg skal give jer en fair pris, og i dag er det mindst 30 millioner euro. Hvis han scorer igen, vil prisen stige til 40 millioner euro, siger Sampdoria-præsident Massimo Ferrero til det italienske medie sampgazzetta.it.

En ret vild nyhed

Og det er en ret vild nyhed i fodboldkredse, for det vil sige, at Damsgaards salgspris er steget fra 50 millioner til 225 millioner ifølge klubpræsidenten, der også melder ud, at prisen kan stige til 300 millioner kroner, hvis Mikkel scorer igen på lørdag mod Wales.

Mikkel Damsgaards EM-holdkammerat, forsvarsspilleren Joachim Andersen, kan lige nu kalde sig for Danmarks dyreste fodboldspiller.

Han blev i 2019 solgt fra den italienske klub Sampdoria til den franske klub Lyon for 225 millioner kroner.

Læs mere om: