25. jan. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Henrik Møllgaard om fremtiden: Min kone er mere panisk

Henrik Møllgaard
Henrik Møllgaard
Foto: Lars H. Laursen
Henrik Møllgaard tager det helt roligt, at han ikke har nogen planer for tiden efter sin håndboldkarriere.

I efterhånden mange år har Henrik Møllgaard været en fast del af det danske landshold, og den rutinerede bagspiller er også en vigtig del af den danske trup under VM i Egypten.

Han fyldte 36 lige efter nytår og er blandt de ældste spillere på landsholdet, men han har ikke nogen planer for, hvad der skal ske, når håndbolden på et tidspunkt skal lægges på hylden.

- Jeg har ingen anelse om, hvad jeg skal foretage mig, når jeg er færdig med at spille håndbold. Det er godt nok, for så er jeg 100 procent i det, forklarer Henrik Møllgaard og fortsætter:

- Det er også en dårlig undskyldning. Men jeg er typen, der har haft sådan et liv, hvor alting har flasket sig, selvom jeg ikke har gjort en skid. Jeg bliver i en tro om, at tingene nok skal gå.

Henrik Møllgaard, som til daglig spiller i Aalborg Håndbold, har ikke som sådan haft nogle andre drømme end at spille håndbold.

Han kunne godt tænke sig sammen med hustruen og deres to døtre at bo i udlandet igen, men der er ikke noget, der ligger fast, og det tager Henrik Møllgaard helt roligt.

- Jeg har ikke haft de stor drømme om andet end håndbold, og det er gået slag i slag, fortæller han, men hustruen Christina tager knap så let på den uvisse fremtid.

- Der er ingen ro overhovedet. Hun er langt mere panisk omkring, at jeg ikke ved, hvad jeg skal med mit liv, siger Henrik Møllgaard med et smil.

Først og fremmest venter VM i Egypten, og mandag aften skal de danske håndboldherrer spille mod Kroatien.

Læs mere om: