27. dec. 2023
Af Ulrik Ulriksen

I dag er Danmarks dyreste fodboldhelt verdens gladeste mand: Rasmus Højlund næsten i tårer

Rasmus Højlund
Rasmus Højlund
Foto: Kaspar Wenstrup
Danmarks dyreste fodboldspiller med et prisskilt på over en halv milliard kroner vågner i dag op som den gladeste mand i verden. Det siger han i hvert fald selv.

Fodboldspilleren Rasmus Højlund, der i sommer blev købt for lidt over en halv milliard kroner af den engelske klub Manchester United, har endelig scoret sit første mål i Premier League.

Det skete tirsdag aften, da den 20-årige danske angriber leverede sejrsmålet i et brag af en kamp, der bød på et United-comeback af dimensioner.

Højlunds hold kom tilbage fra 0-2 og vandt 3-2 over Aston Villa.

Og Rasmus Højlund stod altså med en flot aktion for den sidste og afgørende scoring, der gav alle tre ultravigtige point til Manchester-holdet.

Det var bestemt på tide med et Premier League-mål for den evigt hårdt arbejdende danske angriber, der er gået fra banen i de 14 foregående kampe uden at score.

Højlund kunne mærke en glædeståre

Da han sendte kuglen i nettet, jublede hele stadion Old Trafford vildt, og også Højlund gik amok i en glædesrus sammen med Christian Eriksen og alle de andre holdkammerater, der kastede sig over ham.

Det var næsten for meget, og på et tidspunkt i jubelscenen så en dybt rørt og glad Højlund ud som om, at en glædeståre eller ti pressede sig på.

Rasmus Højlund
Rasmus Højlund
Foto: Oli Scarff/AFP/Ritzau Scanpix

Kort efter kampen var fløjtet af, blev Rasmus Højlund interviewet af Sky Sports, og det var en meget tilfreds og lettet ung dansker, der kom med en kommentar.

– Jeg er den gladeste mand i verden, sagde Højlund kort og godt som indledning på det lange matchvinderinterview.

Læs mere om: