17. jun. 2021
Af Ulrik Ulriksen

I dag sker det: Sådan hyldes Christian Eriksen i Parken

Christian Eriksen
Christian Eriksen
Foto: Ritzau/Scanpix
Hele Danmarks vil følge med, når der i aften klokken 18.00 fløjtes op til en helt speciel fodboldkamp i Parken. Danmarks EM-drenge spiller mod Belgien om vigtige point. I forbindelse med kampen hyldes Christian Eriksen.

Kongelige, kendte og roligans i tusindvis vil være i Parken i aften, når det danske herrelandshold i fodbold går på banen for at spille en meget vigtig EM-gruppekamp mod Belgien.

Fokus på Christian Eriksen

Ved tv-skærme og storskærme vil et par millioner danskere også følge med i det sportslige drama, der kommer til at udspille sig på den kortklippede grønsvær på vores national-arena.

Der bliver naturligvis fokus på andet end det sportslige på den unikke juni-aften, for Christian Eriksen, der lørdag i kampen mod Finland faldt om med hjertestop og blev genoplivet på banen, skal hyldes.

Det sker både inden kampen og faktisk også ti minutter inde i EM-gyseren.

Alle klapper

For når kampuret passerer de 10 minutter, vil bolden blive sparket ud af banen, og herefter vil både det danske og det belgiske hold sammen med alle tilskuere i et minut klappe ad hele Danmarks Christian Eriksen, der er indlagt på Rigshospitalet bare få hundrede meter fra Parken.

Det er Facebook-siden Danmarks Tifohold, der står for at koordinere den visuelle stemning under landskampe i Parken, og de har planlagt en hyldest, der finder sted i det minut, der matcher Christian Eriksens trøjenummer på landsholdet.

Danmarks nummer 10

Christian Eriksen spiller i nummer 10, og derfor bliver han hyldet i det 10. minut.

Både i Parken og alle andre steder i hele landet, hvor man ser kampen.

Christian Eriksen
Christian Eriksen
Foto: Ritzau/Scanpix

- Når kampuret runder 10:00 på torsdag, rejser vi os op og hylder Christian Eriksen med en 1 minuts klapsalve sammen med en særlig hilsen til ham fra alle danskere med ønske om god bedring, lyder det på Danmarks Tifoholds sociale medieplatforme.

Læs mere om: