15. maj. 2018
Af Laura Dalgård Hansen

Jeanette Ottesen tilbage i bassinet: Familien er med hele vejen

Jeanette Ottesen
Foto: Hanne Juul
Jeanette Ottesen er atter at finde i svømmehallen, efter hun for nylig blev mor. Både mand og datter er med hele vejen mod svømmemålet.

Det er knap fem måneder siden, at elitesvømmer Jeanette Ottesen blev mor til datteren Billie-Mai. Men bleskift og amning stopper ikke den 30-årige nybagte mor i at jagte nye mål.

Hun vil nå sit femte OL i 2020.

Mand og datter er med ved bassinkanten

Det kræver hård og masser træning, og derfor er manden Marco Laughran, der også er Jeanette Ottesens træner, med ved bassinkanten, mens datteren Billie-Mai ligger trygt i klapvognen ved siden af.

- Det er hårdt at være mor og elitesvømmer samtidig, men det er det eneste rigtige for mig lige nu. Jeg skal tilbage på den store scene, og det kribler i mig, når jeg snakker om det, fortæller Jeanette Ottesen til dr.dk og fortsætter:

- Hvis Billie-Mai en dag spørger, hvorfor jeg stoppede med at svømme, kan jeg ikke klare tanken om, at det var på grund af hende. Nu er jeg først færdig, når jeg har nået mit femte OL i 2020.

Jeanette Ottesen: Billie-Mai har førsteprioritet

Selvom Jeanette Ottesen har sat sig for at gøre alt, hvad hun kan for at nå sit mål, er hun ikke i tvivl om, hvad der er vigtigst.

- Min plan er at svømme så hurtigt, at nogen kunne se idéen i at støtte mig. Men jeg er nødt til at gøre det på min måde med Billie-Mai som førsteprioritet og Marco som træner. De skal med hele vejen, fortæller Jeanette Ottesen til dr.dk, om det første delmål, som er DM i Juli.

Se mere om Jeanette Ottesens OL-drømme i Sporten på DR1 i aften klokken 22:30.

Jeanette Ottesen
Jeanette Ottesen
Foto: Niels Christian Jung/DR
https://imgix.billedbladet.dk/jeanette-ottesen-web2.jpg
Foto: Niels Christian Jung/DR

Læs mere om: