29. maj. 2016
Af John Lautrup

Jesper Asholt bidt af racerløb

Jesper Asholt hepper med Thomas Cleve Gustavsen.
Jesper Asholt hepper med Thomas Cleve Gustavsen.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Jesper Asholt er i Monaco for at heppe på Kevin Magnussen. En regnvåd sommerferie forvandlede ham til fuldblods Formel 1-fan.

Jesper Asholt er i denne weekend for anden gang i Monaco sammen med nogle venner for at se Formel 1-løb. Skuespilleren blev bidt af racerløb for fem år siden under en sommerferie med familien i Blåvandshuk, der druknede i regn.

- Jeg og min søn købte et computer-kørespil for at få tiden til at gå, men efter et par timer gad han ikke mere. Jeg var til gengæld solgt. Jeg begyndte at følge med i sporten og blev efterhånden helt opslugt af bremsepunkter, bilernes set-up og den slags. Når jeg virkelig interesserer mig for noget, så bliver jeg nørd, fortæller Jesper Asholt fra den veranda på opløbsstrækningen, hvorfra han ser løbet.

Han er begejstret for den fysiske oplevelse af at være tilstede. Bilernes fart og den infernalske larm, der resonnerer mellem murene i Monacos smalle gader opleves på en helt anden voldsom måde end hjemme foran TV-skærmen.

Og så hepper han naturligvis på Kevin Magnussen, hvis situation og problemer med Renault-raceren, han er fuldstændig opdateret på og på omgangshøjde med.

Asholt har gennemført racerkursus

Ja, Jesper Asholts entusiasme for motorsport er så stor, at han sågar selv har iført sig kørerhandsker og styrthjelm og gennemført et racerkursus på Jyllandsringen.

- jeg kunne da godt drømme om at være 18 år igen og vælge det her som karriere, smiler Jesper Asholt.

- .. nej, pjat, jeg er lykkelig for st være skuespiller. Det er andet er bare sjovt at have som en leg ved siden af, tilføjer han.

Når Jesper Asholt kommer hjem fra Monaco, begynder han prøver på forestillingen "Dansetime" sammen med Annette Heick. Men først skal han følge søndagens grand prix på tætteste hold.

Kevin Magnussen kvalificerede sig lørdag til at starte som nummer 16. 22 kørere deltager.

Vind drømmerejse – deltag gratis

Læs mere om: