23. jun. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Jesper Nøddesbo om barsk tid: Det gjorde nas!

Jesper Nøddesbo
Jesper Nøddesbo
Foto: Lars H. Laursen
Det har ikke udelukkende været en dans på roser for Jesper Nøddesbo at være håndboldspiller i verdensklasse. Heldigvis har han haft en god støtte i sin kone Rikke.

Håndboldspilleren Jesper Nøddesbo, 39, har i mange år gjort det flot på herrelandsholdet, og han har også en flot karriere bag sig i storklubben FC Barcelona i Spanien.

Jesper Nøddesbo hårdt ramt

Det fortæller Nøddesbo om i den nye bog ”Min bedste kamp”, som også byder på kapitler om Mikkel Hansen og Sandra Toft.

Et par magre år rent sportsligt fik store personlige konsekvenser for den danske stregspiller i sommeren 2009.

På en ellers dejlig sommerdag i Midtjylland, ringede telefonen med en skidt besked til Jesper fra hans arbejdsgiver FC Barcelona, som ikke ønskede, at han kom tilbage til klubben efter sommerferien, og dermed var to års eventyr i FC Barcelona tilsyneladende slut.

- Beskeden fra Barcelona gjorde selvfølgelig nas, for jeg var glad for at være i klubben, selvom det havde været nogle hårde år, og min kone, Rikke, og jeg var glade for at bo i byen. Det var som at få fjernet noget af min identitet, fortæller Jesper i bogen og fortsætter.

Brød ikke hulkende sammen

- Jeg brød ikke hulkende sammen på sommerhusgulvet, men jeg var trist og uforstående i dagene derefter, lyder det fra Nøddesbo, som faktisk havde et år tilbage af sin kontrakt, da han blev fyret.

Han kunne derfor blive i klubben et år mere, men uden udsigt til at blive brugt på banen.

Det orkede Jesper egentlig ikke, men hans kone Rikke ruskede op i ham midt i al tristessen.

Jesper Nøddesbo og Rikke
Jesper Nøddesbo og Rikke
Foto: Lars H. Laursen

Rikke konfronterede Jesper

En aften i sommerhuset konfronterede hun ham med, at det ikke duede bare at stikke af fra Barcelona uden at vise noget stamina.

Den provokation tændte noget i Jesper Nøddesbo, og han valgte at blive det sidste år og kæmpe for sin plads på holdet.

Den efterfølgende tid gik godt, og Jesper leverede i Barcelona ligesom på Danmarks landshold varen i både angreb og forsvar.

Det betød, at FC Barcelona blev så imponeret af danskeren, at de endte med at droppe fyringen og tilbyde ham en kontraktforlængelse.

Fantastisk præstation

Kulminationen for Jesper kom, da han efter at have skrevet under på en ny to-årig kontraktforlængelse blev den helt store stjerne i FC Barcelonas store triumf i 2011, da de vandt Champions League-finalen over deres spanske ærkerivaler fra Ciudad Real.

I den kamp blev Nøddesbo topscorer med hele otte pletskud fra stregen.

I dag er Jesper tilbage i Danmark, hvor han spiller for Bjerringbro-Silkeborg.

Stine Bjerre Mortensen er forfatter

Bogen ”Min bedste kamp” byder på mange gode håndboldhistorier og er skrevet af blandt andre TV2 Sportens profil Stine Bjerre Mortensen, hvis egen mand Casper U. Mortensen i øvrigt i dag spiller for FC Barcelonas håndboldhold.

Læs mere om: