Jesper Skibby: Sådan hjalp Mette mig tilbage til livet

Jesper Skibby og Mette Røpke

Jesper Skibby og Mette Røpke

Foto: Hanne Juul
Jesper Skibby, 57 år, var i stor nød, da han i 2005 fandt sammen med Mette Røpke. Hun hjalp ham med at blive et helt menneske igen.

Jesper Skibby, 57 år, har netop udgivet bogen "Engang var jeg Jesper Skibby" om sin slidsomme og mangeårige kamp for at komme ud af et alvorligt pillemisbrug i årene efter, at han stoppede som professionel cykelrytter. 

Han vandt store sejre som cykelrytter, men hans største sejr var at overvinde to selvmordsforsøg og vende tilbage til livet. Det var næppe sket uden Mette Røpke, fortæller han til BILLED-BLADET. 

- Da jeg mødte Mette, var jeg en sky person og fuldstændig fucked up for at være helt ærlig. Jeg var meget ensom og følte, at jeg havde fejlet i livet. Samtidig havde jeg hovedet oppe i egen r.. og var ude af stand til at interessere mig for andre mennesker. Hvad de lavede, og hvad de tænkte. Mette lærte mig at begå mig socialt. At vise empati. At spørge ind til de andre gæsters liv, når vi var til middag, for eksempel. Før ville jeg ikke kunne have siddet og kigget dig i øjnene, mens vi taler, sådan som vi gør nu, siger han.

– Mette er fantastisk. Det, jeg elsker ved Mette, er hendes ligefremhed, og at hun ikke har noget filter, smiler Jesper Skibby, som i bogen hudløst ærligt fortæller, at der gemte sig en sky og dybt usikker person bag den sjove facade. Folk elskede ham for hans showmanship, men facaden var rent faktisk tæt på at slå ham ihjel. 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Læs stort interview med Jesper Skibby i BILLED-BLADET, som kan købes fra torsdag den 25. marts.  

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden