10. jan. 2023
Af Regitze Ørnstrup Christensen

Kan du kende ham? Se en yngre Bent Nyegaard i TV 2-dokumentar om GOG

Bent Nyegaard
Bent Nyegaard er fast håndboldekspert på TV 2.
Foto: Kaspar Wenstrup
Seerne kender ham måske bedst som TV 2’s mangeårige håndboldekspert, men Bent Nyegaard har også en fortid som træner, for en af Danmarks største klubber.

I TV 2’s nye dokumentarserie ”Vi er GOG”, får seerne et helt unikt indblik i en klub, der efter sammenlægningen af de to klubber Gudbjerg og OG Håndbold den 1. maj 1973 for alvor har skrevet sig ind i den danske håndbold historie på både godt og ondt.

Efter sammenlægningen gik der lige godt 10 år, så var kvindeholdet havnet i 1. division, der på daværende tidspunkt var den bedste række i dansk håndbold.

Efter kvindernes succes ville man også forsøge sig på herresiden. Derfor hentede man i 1984 en træner ind, der forhåbentligt også kunne få herrerne helt i top. Den træner var ingen ringere end Bent Nyegaard. Og allerede i 1986/87-sæsonen lykkedes det ham og holdet at rykke op i 1. division.

I seriens første afsnit fortæller Bent Nyegaard, at han ikke behøvede meget tænketid før han takkede ja til jobbet, men at det også var et helt specielt sted at være træner. Der var en anden slags sammenhold og en anden mentalitet end det han kendte andre steder fra.

Det samme kan man måske også sige om Bent. Det er i hvert fald en yngre udgave af håndboldeksperter der klipvis dukker op fra dengang.

Bent Nyegaard
En ung Bent Nyegaard i TV 2's dokumentarserie "Vi er GOG".
Foto: TV 2

For Bent Nyegaard blev tiden i GOG hans mest succesrige trænerjob i karrieren, og på CV’et kan han fremhæve fem pokaltitler og fire danmarksmester som træner.

Læs mere om: