Tirsdag, 12. december 2017 — af Majken Munk

Vidste du det om TV 2's håndboldekspert Bent Nyegaard

Bent Nyegaard
Bent Nyegaard
Foto: AOP
Siden 2000 har Bent Nyegaard været en del af håndbolddækningen på TV 2, og du kan lære kommentatoren lidt bedre at kende ved at læse disse facts.

Der er ingen tvivl om, at Bent Nyegaard er nærmest alvidende indenfor håndbold, derfor har TV 2 også siden 2000 benyttet sig af hans ekspertise.

Han startede som håndboldkommentator, mens hans rolle har også bevæget sig over i værende håndboldekspert. Sammen med Thomas Kristensen har han de seneste år været fast kommentator på både ligakampe, men også ved de store slutrunder i håndbold.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men hvad ved du egentlig om den fynskfødte håndboldkommentator?

Vidste du at …

• Han soverskæg har været en del af håndboldkommentatorens ansigt, siden han som 14-årig lagde an til skægvækst.

• Da han var yngre, spillede han både håndbold og fodbold. Faktisk var han så god til det sidstnævnte, at han var inde omkring ungdomslandsholdet. Dog var det håndbolden, der endte med at stjæle hans hjerte.

• Han blev i 1999 spurgt om, han ville være landstræner på det danske damelandshold i håndbold, men takkede nej.

• Han bryder sig ikke om øl, og det stammer fra, at han som ung sprang lettere elegant over ungdommens fester, fordi han var dedikeret til sport på eliteplan. Og smagen for øl er ikke kommet med årene.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Gift med Jeanne

• Faktisk er Bent Nyegaard uddannet skolelærer, og det job har blandt andet bragt ham til Reykjavik, hvor han også var håndboldtræner ved siden af lærergerningen.

• Han har været sportsredaktør på Fyns Amts Avis, men selv om han beskæftigede sig med håndbold på jobbet, så skiftede han det ud med et trænerjob for den fynske håndboldklub GOG.

• Han er gift med Jeanne og sammen har de en voksen søn Simon og voksen datter Silja.

• Det danske damelandshold i håndbold havde til håndboldekspertens 60-års fødselsdag skrevet et digt til fødselaren, da han blev fejret i Brasilien under VM i 2011.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden