8. apr. 2024
Af Ulrik Ulriksen

Karrieren skubbes i baggrunden før operation: Jonas Vingegaard må tænke på familien og helbredet

Jonas Vingegaard
Jonas Vingegaard
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Det er hårde tider for cykelstjernen Jonas Vingegaard, der efter et alvorligt styrt nu mere end nogensinde er tvunget til at sætte helbredet og familien før alt andet.

Danmarks store cykelhelt Jonas Vingegaard er fortsat indlagt efter sit mareridtsstyrt i etapeløbet Baskerlandet Rundt for ganske nylig.

Der venter sandsynligvis en operation i den kommende uge, og det er endnu alt for tidligt at tale om, hvorvidt Vingegaard kan nå at blive klar til Tour de France-forsvaret sidst på sommeren.

I et nyt interview med HLN fortæller Visma-Lease a Bikes' sportschef Merijn Zeeman, at hans danske stjerne står med flere udfordringer.

Vingegaard tænker på helbredet og familien

Vingegaards altafgørende højdetræningslejr op til Tour de France bliver aflyst, og det er et kæmpe problem rent sportsligt.

- Jonas vil helt sikkert gå glip af højdetræningslejren på Sierra Nevada fra den 6. maj. Hvis han tager til Touren, bliver vi nødt til at gøre det på en anden måde, kommer det kontant fra sportschefen, der dog understreger, at alle har deres fokus et helt andet sted lige nu.

- Jeg fik i dag en opdatering fra Jonas Vingegaards kone om, hvordan han har det. Relativt lidt bedre hver dag, men han er stadig på hospitalet. Det siger det hele, lyder det fra Merijn Zeeman, der fortsætter.

– I øjeblikket tænker Jonas ikke på, om han kommer til Touren eller ej. Der er andre prioriteter, siger sportschefen fra Jonas Vingegaards cykelhold.

Det voldsomme styrt i Baskerlandet Rundt ramte Vingegaard så hårdt, at han nu kæmper med en punkteret lunge, et brækket kraveben og flere brækkede ribben.

Læs mere om: