16. mar. 2014
Af Lone Vandborg

Kevin Magnussen fik drømmedebut i Formel 1

Kevin Magnussen fejrer sin tredjeplads med champagne
Kevin Magnussen fejrer sin tredjeplads med champagne
Foto: All Over
Kevin Magnussen kom på podiet i sin debut i Formel 1. I løbet i Melbourne i Australien drønede den 21-årige dansker ind på en tredjeplads i grandprixet, hvilket ikke kun var sensationelt, men også historisk.

Kevin Magnussen smed alle debut-nerverne af sig og trykkede speederen i bund i Formel 1 grandprixet i Melbourne. De morgenduelige seere kunne følge det spændende løb på 3+. Her så man, at det i starten var ved at gå helt galt for den 21-årige dansker, som var ved at ryge i græsset. Men heldigvis fik Kevin Magnussen drejet sin McLaren-racer ind på banen igen, og herfra var der dømt baghjul til de fleste andre racerkørere - undtagen Daniel Ricciardo og sejrherren Nico Rosberg.

Resultatet giver genlyd i Formel 1-verdenen for med podiepladsen tangerer Kevin nemlig britiske Lewis Hamiltons debut i Formel 1 i 2007.

Mere interessant set med familiens øjne mister også far Jan Magnussen sin rekord fra 1998, hvor det blev til en sjetteplads i Canada.

Og det var en meget glad Jan Magnussen, der på TV 2 News efter løbet udtrykte sin stolthed over sønnens formidable indsats.

Smilet overstrålede dog ikke Kevins eget på podiet. Her blev dagens danske helt interviewet af stævnespeakeren.

- Det var surrealistisk. Hvad kan jeg sige. Jeg har jo aldrig kørt Formel 1, og det er begrænset, hvad man har af test i disse dage, så jeg vil gerne sige kæmpe tillykke til hele teamet for et stort stykke arbejde, kom det storsmilende og beskedent fra den unge racerkører, før det blev tid til den obligatoriske sprøjten med champagne på podiet.

Kevin Magnussen kastede dog ikke rundt med det hele fra den store magnumflaske, men tog sig en velfortjent fejringsslurk.

Læs mere om: