16. mar. 2014
Af Lone Vandborg

Kevin Magnussen pludselig toer: Rival diskvalificeret

Kevin Magnussen var lykkelig for sin tredjeplads, nu kan han være endnu mere glad for sin andenplads.
Kevin Magnussen var lykkelig for sin tredjeplads, nu kan han være endnu mere glad for sin andenplads.
Foto: All Over
Kevin Magnussen og hans McLaren-racer er blevet tildelt andenpladsen i årets første Formel 1-grandprix i Melbourne, efter den australske hjemmebanehelt Daniel Ricciardo er blevet diskvalificeret fra sin andenplads.

Det går ikke kun stærkt på banen i Formel 1, også udenfor banen går tingene hurtigt. Knapt havde Kevin Magnussen jublet over sin historiske tredjeplads i løbet i Melbourne, før han blev stillet en endnu bedre placering i udsigt. Der blev hurtigt talt om, at Red Bull-køreren Daniel Ricciardo på andenpladsen havde brugt for meget brændstof.

Og kort før midnat lokal tid (kl. ca. 13.55 dansk tid) blev det meddelt over højttaleranlægget i pressecenteret på Albert Park, at Daniel Ricciardo var blevet diskvalificeret, skriver eb.dk

Dermed rykker Kevin Magnussen, der allerede var den bedst placerede dansker nogensinde i Formel 1, et trin op på podiet.

McLaren og Kevin Magnussen var hurtigt ude med en kommentar til dommen.

- Selvfølgelig er jeg glad for at være flyttet op på andenpladsen. Men jeg har ondt af Daniel, der kørte et stort løb i sit første løb for sit nye hold foran sit hjemmepublikum, siger Kevin Magnussen.

Af dommernes beslutning fremgår det, at Red Bull-holdet har lavet en brøler, og at den australske kører reelt er uden skyld. Dommen er nu appelleret.

Læs mere om: