Kom helt tæt på Danmarks seje speedwaykonger

Erik Gundersen, Ole Olsen og Hans Nielsen

Erik Gundersen, Ole Olsen og Hans Nielsen

Foto: Søren Lamberth
Ole Olsen lagde slaggerne til Danmarks storhedstid som speedway-stormagt. Siden fulgte Erik Gundersen og Hans Nielsen efter. Og ikke alt var godt mellem de tre. Se den fængende dokumentarfilm "Kongernes fald" på TV 2 kl. 20.35 i aften.

Ole Olsen, Erik Gundersen og Hans Nielsen indtager hovedrollerne i en dramatisk fortælling, når TV 2 i aften viser den stærkt roste dokumentarfilm "Kongernes fald", der havde biografpremiere tidligere i år. 

De tre mangedobbelte verdensmestre forvandlede op gennem 70'erne og 80'erne speedway fra at være en lillebitte og ukendt nichesport til nærmest at blive Danmarks nationalsport. Takket være dem sad Danmark i årevis på tronen som verdens ubestridte speedway-stormagt. 

Men det var en stormagt med interne krige. Da Ole Olsen stoppede sin aktive karriere, blev han holdleder for det danske landshold. Samtidig var han individuel rådgiver for Erik Gundersen. En dobbeltrolle, der ikke bekom Hans Nielsen vel. Han mente, at Ole Olsen modarbejdede ham, og han var rasende på landets første speedwaykonge. De to er stadigvæk ikke enige om, hvad der foregik dengang. Det fremgår med al tydelighed af filmen. 

Men i dag har de lagt fortiden bag sig og kan sagtens tale sammen trods uenigheden. Sådan som de også gjorde i et interview med BILLED-BLADET i foråret. 

Ole Olsen synes, at hele miséren var en fis i en hornlygte. At pressen blæste balladen ud af proportioner. 

- Det var jo fake news, mand!, udbryder han i interviewet med sin umiskendelige sønderjyske stemme. 

- Njaa, ha-ha. Dér er jeg ikke enig. Der var ikke meget fake i det. Pressen skrev det, som det var, protesterer Hans Nielsen mildt og antyder med et sigende blik, at de to aldrig bliver enige om sagen. 

Stormagtstiden sluttede med Erik Gundersens frygtelige styrt i hold-VM-finalen i 1989. Også styrtet, dets frygtelige konsekvenser for Erik Gundersen, og hans ukuelige kamp tilbage til livet er flot beskrevet i "Kongernes fald". Se den!

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden