Onsdag, 15. januar 2020 - af Emilie Jepsen

Landstræner Nikolaj Jacobsen har fået nyt job

Foto: Lars H. Laursen
Herrelandsholdets Nikolaj Jacobsen har scoret endnu et job som træner. Verdens lykkeligste landshold - Lykke Liga - har nemlig valgt ham som deres nye landstræner.

I TV 2 programmet "Verdens lykkeligste landshold" følger man håndboldholdet Lykke Liga, i deres søgen efter en træner til deres store hold. 

Et projekt startet af tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen, som for ti år siden fik en datteren Magda med Downs syndrom.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Udviklingshæmmede børn manglede fælleskab

Ret hurtigt fandt Rikke Nielsen ud af, at Magda manglede et fællesskab - en forening - som hun kunne være en del af. Derfor startede den garvede håndboldspiller selv et håndboldhold for 20 børn og unge med udfordringer.

Men det greb hurtigt om sig, for Magda var bestemt ikke den eneste udviklingshæmmede, der manglede et fælleskab, og flere foreninger i Danmark, på Færøerne og Grønland blev en realitet.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Hele 850 spillere er i dag en del af Lykke Liga og de mange børn og unge har fået et fællesskab, de ellers ikke havde haft mulighed for at få, som man kunne se i TV 2-programmet "Verdens lykkeligste landshold".

Stolt og glad ny landstræner

Rikkes ambitioner vil ingen ende tage, og hvis hun samlede alle holdene, kunne hun gøre dem til Danmarks største landshold, tænkte hun.

Men et landshold skal også bruge en landstræner og efter skarp konkurrence mellem landsholdspiller Henrik Møllgård og landstræner Nikolaj Jacobsen, kunne man tirsdag aften se, hvordan sidstnævnte trak det længste strå.

- Jeg er selvfølgelig rigtigt glad og stolt over at 850 spillere har syntes, at jeg var den helt rigtige landstræner for jer, sagde en berørt Nikolaj Jacobsen.

Foto: TV 2

Plads til alle på landsholdet

Jobbet betyder dog ikke mere arbejde for herrelandsholdets landstræner. For i Lykke Liga er glæde og fælleskab i højsædet og ikke konkurrencen.

- De skal have lov til at føle sig som en del af noget, og det indebærer også, at alle kan komme på landsholdet, fortæller Rikke Nielsen om grunden til at hun har lavet ét stort landshold.

Et landshold som ingen andre

- Det er mere bare en leg vi leger, og Jacobsen kommer ikke til at træne dem rigtigt, fortæller en glad Rikke Nielsen.

Læs det store interview med Rikke og Magda fra "Lykke Liga" i BILLED-BLADET på torsdag. 

Rikke og Magda
Foto: Thomas Laursen
BILLED-BLADET nr. 3, 2020
Foto: Aller Media

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden