Lars Høgh i livsforlængende behandling: Kan ikke tåle mere kemo

Lars Høgh

Lars Høgh

Foto: Lars H. Laursen
Den tidligere fodboldmålmand Lars Høgh er i en situation, hvor han lige nu må stoppe med kemobehandling af sin kræftsygdom. Det har ændret hans tankegang.

Danmarks tidligere landsholdsmålmand og den fynske storklub OB’s måske største navn gennem tiderne, 62-årige Lars Høgh, er hårdt ramt i denne tid.

Lars Høgh skal holde pause fra kemobehandling

Høgh er er ramt af kræft, og han fortalte forleden i et interview med 21 Søndag på DR, at han ikke lige nu kan tåle den kemobehandling, han ellers har fået.

Han skal simpelthen have en pause fra denne type behandling.

Det betyder, at han i denne periode får livsforlængende behandling i sit kræftforløb.

I 2018 fik Lars Høgh, der er far til DR-værten Josefine Høgh og nuværende målmandstræner for fodboldlandsholdets superstjerne Kasper Schmeichel, konstateret kræft i bugspytkirtlen.

Anderledes tanker om livet

Den seneste udvikling i sygdommen og behandlingsforløbet betyder, at Høghs tanker om sygdommen, livet og døden har ændret sig.

I DR-interviewet fortæller Høgh, at hvor han før bedre kunne tillade sig at smutte uden om den mørke dør, bliver han nu nødt til at kigge på, hvad der er derinde og være bevidst om det.

Der er desuden nogle praktiske forhold i forhold til familien, som Lars Høgh i den kommende tid sammen med sin kone Tine og deres børn skal have styr på.

- Det første, jeg sagde til min familie, var, at hvis jeg skal herfra nu, skal I bare vide, jeg har haft et pissegodt liv. Det giver også dem noget ro. Det er ærligt, og jeg mener det. Jeg har oplevet så mange fede ting, lyder det fra Lars Høgh til DR.

Ny bog fra Høgh

I næste uge udkommer Lars Høgh med en bog, hvor han blandt andet fortæller om sit kræftforløb.

Lars Høgh har været målmandstræner på landsholdet siden 2007, og han er også tilknyttet klubben Brøndby i samme rolle.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Han opnåede i sin aktive karriere hele 817 klubkampe i OB, som han vandt tre mesterskaber med, og han blev fem gange kåret som årets målmand i Danmark.

Derudover fik han otte A-landskampe for Danmark, som han repræsenterede ved VM i Mexico i 1986.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden