Lotte Friis i tårer: Optaget i prestigefyldt Hall of Fame

Lotte Friis optaget i Hall of Fame

Foto: Lars H. Laursen

Lotte Friis fik lørdag aften den ultimative anerkendelse at blive optaget som nr. 34 i Dansk Idræts Hall of Fame. Det skete til DR's store gallashow Sport 2018 i Jyske Bank Boxen i Herning.

Lørdag, 5. januar 2019 - af Stine Ramlyng

30 år og allerede en sportslegende. Det var en dybt bevæget Lotte Friis, der kort før midnat lørdag aften gik på scenen i Jyske Bank Boxen i Herning og modtog stående klapsalver fra en fyldt sal med 8.500 gæster.

Her blev svømmedarlingen hyldet for sine utrolige sportspræstationer med den måske mest prestigefyldte danske hæder; at komme i Hall of Fame med en buste af sig selv.

Lotte Friis kunne ikke holde tårerne tilbage

Det var da også svært for den 30-årige tidligere svømmer at holde tårerne tilbage, da hun sendte en tak i retning af både sin farmor, der havde lært hende de første svømmetag, alle de trænerne, hun har haft gennem tiden, og selvfølgelig sin kæreste. 

Få BILLED-BLADET leveret - lige til døren!
Klik her og se vores fine tilbud

Lotte Friis indskriver sig som nr. 34 i rækken af store danske sportsudøvere, og hendes buste kommer blandt andet til at stå i fint selskab med navne som Le Mans-kongen Tom Kristensen, fodboldbrødrene Michael og Brian Laudrup samt badmintonstjernerne Camilla Martin og Peter Gade.

Efter at have indstillet karrieren og lagt badedragten på hylden har Lotte Friis nu et job som radiovært på Danmarks Radios P4.