Søndag, 29. januar 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Lukas Jørgensen er til sit første VM: Særligt én ting overrasker de fleste

Lukas Jørgensen
Lukas Jørgensen
Foto: Ritzau/Scanpix
De fleste spillere på det danske landshold har spillet håndbold, siden de var helt små - men sådan er det ikke for VM-debutanten Lukas Jørgensen.

Mikkel Hansen, Niklas Landin og mange andre har imponeret under VM, hvor de danske seere også har skullet lære nogle relativt nye landsholdsspillere at kende – heriblandt Lukas Jørgensen.

Den 23-årige stregspiller spillede sin første landskamp så sent som 5. januar 2023, men trods den beskedne erfaring har han alligevel brilleret under slutrunden. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lukas Jørgensen stammer fra Lejre, og faktisk er det ret utroligt, at han er blevet så god, som han er – han har nemlig ikke haft den samme håndboldopvækst som de fleste af sine holdkammerater.

Mange landsholdsspillere har spillet håndbold, siden de var helt små, men Lukas Jørgensen var en stor knægt, før han begyndte.

Da han var 11-12 år havde hans mor meldt ham til en konkurrence hos en sportsbutik, hvor man kunne vinde en AG København-trøje med en autograf fra selveste Mikkel Hansen, og den endte Lukas Jørgensen med at vinde.

Han vidste godt, hvem Mikkel Hansen var, men derudover fulgte han ikke meget med i håndbold.

- Jeg havde aldrig prøvet det, og ingen fra min familie havde gået til det. Jeg startede som 12-årig og troppede op i Roskilde Håndbold med en AG København-trøje med Mikkel Hansens autograf på, har Lukas Jørgensen med et stort grin fortalt til TV 2 Fyn.

I dag spiller han på landsholdet sammen med netop Mikkel Hansen, som i øvrigt fik debut i den rød/hvide trøje tilbage i 2007.

Det var vel at mærke fire år før, at Lukas Jørgensen overhovedet kastede med en håndbold for første gang…

Stregspilleren er i dag på kontrakt hos GOG på Sydfyn.  

Lukas Jørgensen blev efter opgøret mod USA kåret til kampens spiller. 
Lukas Jørgensen blev efter opgøret mod USA kåret til kampens spiller. 
Foto: Ritzau/Scanpix

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden