26. jan. 2024
Af Majken Munk

Michael V. Knudsen var med, da Danmark vandt EM i 2008: Det laver han i dag

Michael V. Knudsen
Michael V. Knudsen
Foto: Daniel Sannum Lauten/AFP/Ritzau Scanpix
Da Michael V. Knudsen og det danske herrelandshold i 2008 vandt EM, var det en historisk sejr. Den tidligere stregspiller har stadig noget med håndbold at gøre.

Det var historisk, da de danske håndboldherrer sejrede over Kroatien i finalen ved EM 2008.

Efter det i utallige slutrunder ”kun” var endt med bronzemedaljer, slog de danske håndboldherrer endelig igennem med guldmedalje.

En af dem, der var med dengang, var den hårdtslående stregspiller og forsvars krumtap Michael V. Knudsen.

Han og holdet iførte sig guldparykker, da de slog Kroatien med fire mål.

Michael V. Knudsen er stadig en af de danske håndboldstjerner, der kan bryste sig af et rekordhøjt antal af kampe for landsholdet, som han fik debut på i 1999.

Han har spillet hele 244 landskampe for Danmark, og han har vundet utallige EM- og VM-medaljer, før han stoppede på landsholdet i 2014.

De fleste husker nok også Michael V. Knudsen for sit kaldenavn ”the smiling killer”, for han var kendt for sit hårde spil, som han absolut også selv kunne tage.

Michael V. Knudsen havde også en flot klubkarriere både i danske liga, men så sandelig også for sine mange år i den tyske storklub Flensburg.

I slutningen af sin karriere vendte han hjem til Danmark, hvor han spillede for Bjerringbro-Silkeborg. Han stoppede sin aktive karriere i 2019.

Men håndbold fylder stadig meget i hans liv.

For nu arbejder han nemlig for sin tidligere klub Bjerringbro-Silkeborg. Det skriver B.T.

- Jeg er stadig i sportens verden. Jeg er i Bjerringbro-Silkeborg som sportslig ansvarlig fra ungdom til ligahold. Det er i den verden, jeg har levet stort set hele mit liv. Jeg er godt nok bankuddannet, men det er fedt stadig at være en del af håndboldverdenen. Det er dog noget andet at stå udenfor, for det er noget andet, der bliver prioriteret, fortæller han.

Ritzau interview med Michael V. Knudsen, her fotograferet i Sejs ved Silkeborg, torsdag d. 30. april 2020. Hans lange karriere i håndbold sluttede brat og uden nogen hyldest på grund af coronavirus.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Michael V. Knudsen i 2020, hvor hans karriere endte uden en fejring på grund af coronavirus.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Privat danner Michael V. Knudsen par med hustruen Mia.

Sammen har de børnene Noah, Filippa og Viktor.

Læs mere om: