Mandag, 14. januar 2019 - af Annemette Mikkelsen

Niklas Landin får indhentet teenageår med lillebror Magnus

Niklas Landin 
Niklas Landin 
Foto: Claus Fisker
Niklas og Magnus Landin spiller i dag sammen på landsholdet og i deres fælles klub THW Kiel. Og det betyder at de i dag kan indhente en masse teenageår, hvor de ellers har boet hver sit sted.

- Det er rigtig hyggeligt, at han er her. Det er dejligt, fortæller Niklas Landin om sin lillebror Magnus’ efterhånden faste plads i den røde og hvide trøje. Sammen er de lige nu om at forsvare nationens ære ved VM på hjemmebane.

Men det er ikke kun på landsholdet, at håndboldbrødrene spiller for samme kulør. Det gør de også i deres klub THW Kiel, som Magnus kom til i sommers.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Vi ses til hverdag mere end hvad vi har gjort de sidste 8 år. Jeg har boet et sted, og han har boet et andet sted. Og jeg har haft min håndbold – og han har haft hans. Så på den måde har vi ikke været teenagebrødre længe. Så vi kan få indhentet lidt her, siger Nicklas med et bredt smil.

Flasket op med håndbold

Hos familien Landin får man håndbolden ind med modermælken. Brødrenes forældre, onkler, tanter, fætre og kusiner har altid spillet meget.

- Vi har altid været meget i hallen. Selvom vi har prøvet andre sportsgrene, så blev det alligevel håndbold til sidst, siger Niklas, som selv har prøvet kræfter med svømning og basketball.

Målmanden har efterhånden mange gange nede fra målet set lillebror score, og stoltheden breder sig. Men på banen er alle lige – og han bemærker ikke synderligt, at det er et familiemedlem som er på fløjen, når først startfløjtet lyder.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Forskellige steder i livet

Der er 7 år til forskel på de to brødre som er henholdsvis 30 og 23 år. Og det kan selvfølgelig mærkes lidt.

- Vi er to forskellige steder i livet. Jeg har to børn, og det har han ikke. Han har nogle andre interesser end jeg har. Men det er hyggeligt at have nogle aftener sammen, fortæller Niklas og fortsætter:

- Det er meget forskelligt, hvad vi laver. Vi spiller PlayStation, brætspil og kort, ler han og hentyder til de mange aftenener under slutrunden hvor holdet hygger sig. 

Du kan følge Landin-brødrene og resten af det danske herrelandshold i håndbold igen i morgen, når Danmark møder Østrig. 

Magnus og Niklas Landin ved et pressemøde til EM 2018. 
Foto: Lars Horn

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden