26. apr. 2022
Af Majken Munk

Nikolaj Jacobsen drømmer stort: Løfter sløret for planer med Lasse Svan

Nikolaj Jacobsen
Nikolaj Jacobsen
Foto: Kaspar Wenstrup
Selv om Lasse Svan har stoppet sin landsholdskarriere, har Nikolaj Jacobsen en drøm om, at han fortsætter sit arbejde på håndboldlandsholdet.

I april spillede Lasse Svan sin sidste håndboldkamp på landsholdet.

Men den nuværende landstræner Nikolaj Jacobsen antyder, at den erfarne fløjspillers tid på landsholdet ikke er helt ovre, hvis det står til landstræneren selv.

Som leder

For Nikolaj Jacobsen så gerne, at den 37-årige Lasse Svan bliver en del af lederteamet omkring landsholdet, forklarer han til B.T.

- Begge parter har et stort ønske om at få det effektueret. Vi håber, at vi sammen kan lave en plan om, at han eksempelvis de næste to-tre år kan være med omkring holdet som en del af lederteamet, hvor han kan gøre brug af sit speciale omkring den mentale del og sparre med både spillere, trænere og lederteamet,« siger landstræner Nikolaj Jacobsen til avisen og tilføjer:

- Lasse har jo været rigtig vigtig for os på banen, men han har også betydet sindssygt meget udenfor med sine store menneskelige kvaliteter. Så langt hen ad vejen skal Lasse jo fortsætte i den samme rolle, som han har haft i de seneste år – han skal bare ikke ind på banen.

Ikke endeligt

Selv om det er en stor drøm for landstræneren, der får opbakning til idéen fra spillerstaben, så er det slet ikke endeligt besluttet endnu.

For som det ser ud nu, har Dansk Håndbold Forbund ikke penge til at ansætte Lasse Svan i en fuldtidsstilling.

Samtidig giver Nikolaj Jacobsen også udtryk for, at Lasse Svan naturligvis også lige skal afslutte sin klubkarriere, som han gør til sommer, før han kan beslutte, hvad der skal ske med hans fremtid.

Fast ligger det dog, at landstræneren meget gerne så Lasse Svan, der er uddannet mentalcoach, blive en del af landsholdet igen i fremtiden.

Læs mere om: