Torsdag, 13. januar 2022 - af Majken Munk

Nikolaj Jacobsen: Sådan er vores chancer for EM-guld

Nikolaj Jacobsen
Nikolaj Jacobsen
Foto: Kaspar Wenstrup
Landstræner Nikolaj Jacobsen tror på, at holdet kan nå rigtig langt ved EM-slutrunden.

Torsdag begynder EM for alvor for det danske herrelandshold.

Selv om forberedelserne op til slutrunden ikke er gået planlagt, er landstræner Nikolaj Jacobsen fortrøstningsfuld omkring, hvordan EM kommer til at gå.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Et højt niveau

Nikolaj Jacobsen tror på, at holdet kan nå langt, men han har også respekt for, at det er en svær slutrunde.

- Jeg synes, vi har gode chancer. Der er ingen tvivl om, at vi har et godt hold. Vi ved, at rammer vi et højt niveau, så skal de andre være dygtige for at slå os. Vi er også ydmyge omkring, at der er mange andre dygtige lande, og hvis man ikke lige er på toppen den ene dag, kan det få fatale konsekvenser. Det så vi i 2020, fortæller han til BILLED-BLADET.

Ved seneste EM i 2020 gik Danmark ikke videre fra den indledende gruppe og leverede et af nyere tids mest skuffende præstationer ved en håndboldslutrunde.

Stor selvtillid

Dog understreger landstræneren, at det har givet holdet en tro på sig selv at have en guldmedalje fra VM og en sølvmedalje ved OL i 2021.

- Så vi går ind med en stor portion selvtillid i forbindelse med, at vi har vundet VM-guld og OL-sølv ved de to seneste slutrunder, men også med en stor portion ydmyghed over, at det er en meget vanskelig turnering, vi skal i gang med, og at der skal så lidt til, at det slutter, før det starter, fortæller Nikolaj Jacobsen.

Landstræneren referer blandt andet til, at coronavirus har præget holdets opstart, og at smitten fortsat er noget, der skal tages alvorligt under slutrunden.

Danmarks tre kampe i den indledende gruppe kan ses på TV 2 klokken 20.30 den 13., 15. og 17. januar. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden