Søndag, 24. juli 2022 - af Laura Dalgård Hansen

Nu kan jublen bryde løs: Jonas Vingegaard har skrevet Danmarkshistorie!

Jonas Vingegaard

Jonas Vingegaard

Foto: Godingimages/PA Images/Ritzau Scanpix
Nu er Jonas Vingegaard kørt over målstregen i Paris, og fejringen af den danske verdensstjerne kan nu for alvor begynde.

Det er 11 dage siden, Jonas Vingegaard på imponerende vis kørte sig i den gule førertrøje i Tour de France.

Siden har mange håbet på, at han kunne beholde sin placering i løbet frem til sidste etape.

Fra ukendt til verdensstjerne

Den 25-årige nordvestjyde har ikke selv villet tage glæderne på forskud, men nu er det sikkert og vist: Jonas Vingegaard har skrevet Danmarkshistorie!

Indtil sidste sommer, hvor han overraskede alt og alle og kørte sig til en andenplads i Tour de France, var der ikke mange, der kendte ham.

Men nu er hele verden kommet på fornavn med danskeren, der netop har vundet verdens største cykelløb som den bare anden dansker i historien.

Danskeren kørte over målstregen cirka 19.45, og kæresten Trine og datteren frida stod klar til at tage imod - naturligvis klædt i gult. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kæmpe fest i Paris

Sejren var allerede lørdag en realitet, da han kørte sit livs enkeltstart, men nu kan Jonas Vingegaard officielt lade sig hylde som vinder.

Søndag aften kørte han og resten af feltet over målstregen på Champs-Élysées, og forude venter der en kæmpe fejring af Jonas Vingegaard i Paris, hvor masser af danskere også befinder sig.

Hvis man ikke er i Frankrig, kan man på onsdag få et glimt af verdensstjernen herhjemme.

Jonas Vingegaard kører fra Københavns Lufthavn og til Københavns Rådhus, hvor man vil kunne hylde ham, når han træder ud på balkonen. Dernæst fortsætter han og de øvrige danske ryttere videre til Tivoli, hvor de vil blive fejret oven på et historisk Tour de France. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden