12. dec. 2017
Af Majken Munk

Nygifte Sandra Toft: Langdistanceforhold er hårdt

Sandra Toft
Sandra Toft
Foto: Lars Horn
Sidste år blev den danske landsholdsmålvogter Sandra Toft gift, men ægteparret lever og bor hver for sig, og det er en udfordring, de håber på kan ændres med tiden.

Der har ikke været en finger at sætte på den danske målvogter Sandra Toft ved VM i Tyskland. Hun var en stor del af, at de danske håndboldpiger vandt ottendedelsfinalen mod VM-værterne.

Lever i et langdistanceforhold

Det er ikke kun på håndboldbanen, at Sandra Toft har haft noget at fejre. I sommeren sidste år blev hun og kæresten Kim Galsgaard gift. Til hverdag lever parret hver for sig, da den 28-årige håndboldspiller bor i Danmark, mens husbonden bor i Tyrkiet.

- Han har faktisk arbejdet og boet i Tyrkiet i alt den tid, vi har været sammen. Det er klart, at det ikke er en dans på roser altid at være i et langdistanceforhold, men vi har ikke prøvet andet. Det er ikke fordi, vi har gået fra at se hinanden hver dag til ikke at ses, fortalte målvogteren til BILLED-BLADET op til VM.

Mere tid til hinanden

I februar i år besluttede Sandra Toft sig for at forlade den norske klub Larvik, for at skifte den ud med danske Team Esbjerg. Beslutningen om at vende tilbage til Danmark blev i høj grad taget med en tanke om at se mere til sin mand.

- Jeg håber jo på sigt, på at han kommer hjem, men det skal også lige passe med hans arbejde. Men det var planen, og det var også en af grundene til, at jeg valgte at flytte hjem, så vi havde større mulighed for at se hinanden, fortalte Sandra Toft.

Et eventyrligt bryllup

Parret blev gift på den mest eventyrlige vis under en smuk stjernehimmel på stranden i Tyrkiet med 140 gæster, og for Sandra Toft var det en perfekt aften.

- Det var helt surrealistisk. Og lige som jeg gerne ville have det. Vi sad ved store runde borde lige ned til vandet imens solen gik ned. Og der var lys i træerne. Det var helt perfekt, fortalte hun med lys i øjnene.

Forhåbentlig er Sandra Toft med til at tænde semifinalelys i danskernes øjne, når håndboldpigerne i eftermiddag skal møde naboerne fra Sverige. Kampen vises kl. 17.30 på TV 2.

Læs mere om: