30. okt. 2022
Af Camilla Wass og Stine Ramlyng

Rasmine og Cathrine Laudrup-Dufour: Sådan faldt vi for hinanden

Rasmine og Cathrine Laudrup-Dufour
Rasmine og Cathrine Laudrup-Dufour
Foto: Mathilde Schmidt
Rasmine og Cathrine Laudrup-Dufour har skabt et liv, hvor professionel hestesport, kærlighed og influencerliv fletter sig ind i hinanden.

Rasmine og Cathrine har tilsammen omkring 340.000 følgere på Instagram. Og faktisk var det også de sociale medier, der gjorde, at de fik øje på hinanden.

Som dressurrytter på topniveau deltager Cathrine i andre stævner end springrytteren Rasmine, men hestesport på konkurrenceniveau er alligevel en lille verden, fortæller de i et stort interview, som BILLED-BLADET bragte i uge 41.

– Så vi har fulgt hinanden via de sociale medier og har sendt noget støtte af sted, når en af os skulle til et stævne eller en stor international konkurrence, siger Cathrine.For tre år siden mødte de to ryttere for første gang hinanden ude i den virkelige verden. Rammen var et stort ridestævne i vinteren 2019, hvor Cathrine og Rasmine faldt i snak til en rytterfest.

Lynet slog ned til et ridestævne

– Ja, og så slog lynet simpelthen ned, smiler Rasmine.

– Vi kunne begge to mærke lige med det samme, at der var et eller andet specielt imellem os. En særlig øjenkontakt, en lyst til at være sammen, til at lære hinanden bedre at kende. Så vi begyndte at hænge ud sammen på ridestævnet.

Rasmine var på det tidspunkt kæreste med en fyr, og de spirende følelser for Cathrine skabte indre forvirring.

– Det tog lidt tid for mig at finde modet til at kaste mig ud i det. Jeg skulle lige finde ud af om jeg turde hengive mig til noget, der strittede imod alle de forestillinger, jeg havde haft om, hvordan mit liv skulle se ud, fortæller Rasmine.

– Inde i mit hoved havde jeg forestillet mig, at jeg skulle være sammen med en mand – blive gift, få børn og alt det dér. Det er ikke sådan, at jeg tænkte, at der var noget forkert i at være sammen med en pige – jeg troede bare ikke, at det var det, jeg skulle, fortæller Rasmine.

– Ja, og dér stod jeg et andet sted, for jeg havde været igennem hele processen to år forinden, hvor jeg var blevet kæreste med en pige, fortæller Cathrine.

– Det tog mig et halvt år at acceptere, at det var sådan, det var – at mine følelser ikke bare forsvandt, selv om jeg prøvede at skjule dem. Så der var stor forståelse herfra i forhold til Rasmines situation.

Opbakning fra far Laudrup

Så hvordan finder man modet til at tage springet og stå ved en kærlighed, der kommer galopperende ind i ens liv fra uventet kant?

For Rasmine handlede det om at give sig selv tid.

– Jeg var ude og fiske historier fra andre piger, der var gået samme vej – bl.a. hev jeg fat i en bekendt, som er kæreste med en pige. Cat og jeg hang ud, men vi holdt vores forhold hemmeligt i ret lang tid, fortæller Rasmine.

– Til sidst sagde du til mig, at jeg blev nødt til at træffe et valg – og finde ud af, om jeg ville det her forhold. Når man får sådan et spørgsmål, bliver man tvunget til at mærke efter, om man er villig til at miste den person, man er forelsket i – og jeg kunne tydeligt mærke: Nej, jeg vil ikke miste Cathrine. Så jeg traf en beslutning om, at det her måtte jeg stå ved.

Rasmine fortalte sine forældre, at hun var blevet forelsket i Cathrine.

– Lige da jeg sagde det, tror jeg, at de tænkte: “Okay!?” – den havde de nok ikke lige set komme. Men som med alt andet her i livet tog de rigtig godt imod det. Min mor er fra en fri familie, og min far er et meget nemt menneske med sådan nogle ting. Han ønsker bare, at jeg er glad – og det har gjort det så nemt for mig. Cat er som en ekstra datter for dem, og jeg tror ikke, de kunne forestille sig et liv uden hende.

Mette og Brian Laudrup, Rasmine og Cathrine Laudrup-Dufour
Mette og Brian Laudrup, Rasmine og Cathrine Laudrup-Dufour
Foto: Michael Rieck

I “hesteverdenen” var der mange, der havde regnet ud, at Cathrine og Rasmine havde fået et godt øje til hinanden. Men hvordan var det at stå offentligt frem som kærester?

– Det var dejligt. Når man er forelsket, har man jo lyst til at vise hele verden, hvem man har “hapset”, og vi er blevet mødt af kærlighed og forståelse fra alle sider, fortæller Rasmine i det store interview bragt i BILLED-BLADET.

Læs mere om: