1. jul. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Rosa Kildahl og familien bakker Jonas Vingegaard op: Vi er så stolte

Trine, Rosa og Carsten
Trine, Rosa og Carsten
Foto: Mikael Rieck
Rosa Kildahl er svigermor til det danske Tour-håb Jonas Vingegaard, og hun og familien overværede naturligvis første etape, som blev kørt i København.

Fredag 1. juli er en dag, som mange danske cykelfans har set frem til.

Rosa Kildahl, som er kendt fra "Den store bagedyst", er en af dem, der har glædet sig mere end de fleste til, at Tour de France skulle køres på dansk grund.

Kæmpe opbakning fra danskerne

Hun er nemlig svigermor til det danske cykelhåb Jonas Vingegaard, og hun og familien overværede naturligvis enkeltstarten i København.

- Folk var så begejstrede for cykelløbet – også mere end vi havde forventet. Man kunne ikke forestille sig, at der kom så mange mennesker, men de stod hele vejen langs ruten, fortæller Rosa Kildahl til BILLED-BLADET.

https://imgix.billedbladet.dk/1_9.jpg
Kæresten Trine samt svigermor Rosa og hendes mand Carsten bakkede op under enkeltstarten. Jonas Vingegaards datter, Frida, var også med på den store dag.
Foto: Mikael Rieck

Regnen silede ned

Hun og familien stod langs opløbsstrækningen på enkeltstarten, hvor Jonas Vingegaard endte med at køre sig ind på en flot syvendeplads – endda på trods af at det silede ned, da han var ude på ruten.

I sidste års Tour de France overraskede den 25-årige dansker alt og alle, da han kørte sig til en imponerende andenplads i det samlede løb.

- Han har noget talent og kan virkelig brænde igennem. Vi kan kun være stolte af, at vi har sådan en elitesportsmand, fortæller Rosa Kildahl om svigersønnen.

Sammen med datteren Trine og barnebarnet Frida skal hun med rundt i Frankrig de kommende uger for at heppe på Jonas Vingegaard. I den sidste uge af løbet støder hendes mand, Carsten, til familien i Frankrig.

https://imgix.billedbladet.dk/20210723_cfi5576.jpg
Jonas Vingegaard havde også stor opbakning af familien under sidste års Tour de France. Her ses han med lille Frida og kæresten Trine.
Foto: Claus Fisker

Læs mere om: