19. aug. 2016
Af af Ulrik Ulriksen

Sara Slott gik mod strømmen og løb sig til historisk OL-sølv i hækkeløb

Sara Slott
Sara Slott
Foto: Jesper Sunesen
Den danske hækkeløber Sara Slott Petersen løb som den første dansker nogensinde med i OL-finale og vandt sølv. Hendes vej til medaljen har været utraditionel.

Sara Slott Petersen, 29, er en af Danmarks olympiske powerpiger, og hun blev natten til fredag på Maracanä Stadion historisk, da hun som den første danske kvindelige løber var med i en olympisk atletikfinale og vandt sølvmedaljen i 400 meter hækkeløb.

LÆS MERE: Kronprins Frederik fester med de danske medaljevindere

Sølv føltes som guld

Sara virkede afslappet og fokuseret både før og under sin finale på det legendariske stadion i Rio de Janeiro. Da startskuddet var fyret af, sprang hun ikke på noget tidspunkt over, hvor gærdet var lavest, men fyrede op under pigskoene og gav den fuld gas fra første hæk og helt til mål.

Kun en amerikaner var en smule hurtigere, men Sara var lykkelig for sølvet, der føltes som guld.

Ville være mor

Vejen til det olympiske sølv har været utraditionel for Sara Slot Petersen i forhold til mange andre top-hækkeløbere, fordi hun midt i sin karrieres måske vigtigste år valgte at blive mor. Det fortalte hun til BILLED-BLADET, da vi mødte hende i OL-landsbyen.

Er kommet tilbage

- Jeg kommer med en lidt anderledes historie, fordi jeg har holdt en pause. Jeg ville være mor og blev gravid. Ønsket om at blive mor kunne jeg ikke kæmpe imod. Og nu er jeg kommet tilbage, selvom mange troede, at jeg ikke ville kunne finde mit topniveau igen. Men nu er jeg i verdenseliten, selvom jeg er gået lidt mod strømmen. Det kan folk godt lide i Danmark, tror jeg. Jeg er måske en kvinde, mange atletikfans kan identificere sig med, lød det fra Danmarks hækkeløber-dronning.

Læs mere om: