18. jun. 2020
Af John Lautrup

Sepp Piontek: Så meget tysker er jeg stadigvæk

Sepp Piontek
Sepp Piontek
Foto: Hanne Juul
Sepp Piontek satte skik på fodboldlandsholdet med tysk disciplin. Og han har ikke glemt, hvor han kommer fra, selv om han nu har levet over halvdelen af sit liv i Danmark.

Sepp Piontek fyldte 80 år den 5. marts og har tilbragt mere end halvdelen af sit liv i Danmark. Den tidligere fodboldlandstræner vurderer, at han i dag er 55 procent dansker og 45 procent tysker.

- Jeg er stadig tysker i den forstand, at jeg synes, ”Ordnung muss sein”. Der skal gøres en indsats, før man kan høste frugterne. Da jeg kom til Danmark, hørte jeg hele tiden sætningen ”det skal nok gå”. Det kunne og kan jeg slet ikke acceptere, fastslår Sepp Piontek, som i sin tid udførte det kunststykke at få sat styr på Elkjær, Arnesen og alle de andre 80'er-legender med tysk disciplin uden at trampe den danske hygge under fode.

– Jeg er på den anden side ikke så alvorlig mere, som jeg var, før jeg kom hertil. Jeg kan godt lide at have det sjovt. Jeg kan godt lide danskernes humør og åbenhed ..., men det må ikke gå ud over arbejdsindsatsen, tilføjer den gamle landsholdstræner med et grin.

Læs interview med Sepp Piontek i BILLED-BLADET, der kan købes fra torsdag den 18. juni.

Læs mere om: