14. jun. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Simon Kjær hyldes over hele verden

Christian Eriksen og Simon Kjær
Christian Eriksen og Simon Kjær
Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk
Anfører Simon Kjær viste lederskab i verdensklasse, da hans gode ven og holdkammerat, Christian Eriksen, pludselig faldt om lørdag aften.

Det sendte chokbølger gennem hele verden, da Christian Eriksen pludselig kollapsede midt på banen under Danmarks EM-kamp mod Finland.

Hans gode ven Simon Kjær spurtede en halv banelængde for at nå hen til holdkammeraten, og han blev ved hans side, da lægestaben nåede frem.

Simon er et stort forbillede

Derefter sørgede han for at danne ring om Christian Eriksen i de afgørende minutter, og siden er 32-årige Simon Kjær blevet hyldet verden over for sin måde at reagere på i den tilspidsede situation.

- Simon havde overskud til at gå sammen med de andre og kommunikere og være en leder. Han talte nede i omklædningsrummet. Ja, hvad kan man sige? sagde landstræner Kasper Hjulmand på et pressemøde søndag eftermiddag.

- Og så resten af holdet. Vi er et hold fyldt med fantastiske mennesker og fantastiske ledere. Og der var rigtig, rigtig mange, der agerede rigtigt, men vi gjorde det sammen. Og Simon var bare et stort forbillede, som han altid er.

Ros fra Kasper Schmeichel

Simon Kjær og Christian Eriksen er gode venner, og de bor begge i Milano med deres familier.

Den danske anfører var sammen med Kasper Schmeichel hurtigt henne ved Christian Eriksens kæreste, Sabrina, som gennemlevede et sandt mareridt.

- Det overraskede mig ikke, Simon er et fantastisk menneske – også fodboldspiller – hans måde at lede holdet er exceptionel, fantastisk, sagde Kasper Schmeichel på mandags pressemøde om Simon Kjærs indsats i Parken.

Sammen med holdkammeraterne spillede Simon Kjær videre i kampen mod Finland, men undervejs i anden halvleg blev følelserne for overvældende, og han måtte lade sig udskifte.

Læs mere om: