13. jan. 2024
Af Luise Marie Bekker

Simon Pytlick om tiden efter VM-sejren: Min familie passede på mig

Simon Pytlick.
Simon Pytlick.
Foto: Kaspar Wenstrup
Det var voldsomt for unge Simon Pytlick at vinde VM i håndbold. Men hans forældre vidste lige, hvordan det skulle tackles.

Sidste år blev Simon Pylick, 23, udtaget til VM.

Danmark vandt, og priserne til unge Pytlick, der havde spillet et ualmindeligt godt VM, fulgte.

Han blev kåret som Årets mest værdifulde spiller i Europa 2023, Året fund i dansk idræt 2023 samt Årets mandlige landsholdsspiller 2022/2023.

Simon Pytlick med sin VM-medalje.
Simon Pytlick med sin VM-medalje.
Foto: Jesper Sunesen

Simon afslører i TV 2’s dokumentar ”Simon Pytlick – i medgang og modgang”, at han var mentalt drænet efter den slutrunde.

Tvunget hjem af "de voksne"

Heldigvis havde han et bagland, der greb ham.

– Jeg havde en familie, der var god til at passe på mig. Selv om jeg ikke ville hjem, tvang de mig hjem til dem i tre dage, og set i bakspejlet var det fornuftigt lige at komme hjem og få koblet hovedet fra på Thurø. Det var fornuftigt, ”de voksne” lige tog over. Jeg havde følelsen af tømmermænd … siger han, og indrømmer, at det hele var så stort, at han i dag helt har glemt, at han på et tidspunkt har stået på balkonen på Københavns Rådhus med VM-pokalen over hovedet.

Jan Pytlick: Man kan lande i et hul

Simons far, Jan Pytlick, uddyber:

– Vi fik snakket om det hele og bearbejdet det. Det er en spændende oplevelse, men også en voldsom oplevelse, som er svær at fordøje på så få dage. Jeg har oplevet det med mine egne landsholdsspillere: at nogle af dem er landet i et hul. Det kan man gøre, hvis man taber og ikke præsterer, men faktisk også den anden vej rundt.

Jan Pytlick.
Jan Pytlick.
Foto: Martin Høien

Læs mere om: