17. jun. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Stor aften i vente: Simon Kjær og Schmeichel kan skrive EM-historie

Simon Kjær og Kasper Schmeichel
Simon Kjær og Kasper Schmeichel
Foto: Jesper Sunesen
Der er på både det menneskelige og det sportslige plan lagt op til en historisk aften i Parken, når Danmarks fodboldlandshold spiller storkamp mod Belgien.

Det bliver på mange måder en ekstraordinær aften i Parken i København, når der er EM-fodboldkamp mellem Danmark og Belgien klokken 18.00 i aften.

Christian Eriksen hyldes

På det emotionelle og menneskelige plan bliver det fantastisk at opleve den store hyldest til Danmarks stjerne Christian Eriksen, der lørdag i kampen mod Finland faldt om med hjertestop og blev genoplivet på banen foran med- og modspillere samt publikum i Parken.

Både før kampen og ti minutter inde i kampen skal Eriksen hyldes på en helt speciel og stærkt følelsesladet måde.

Vanskelig udfordring for Schmeichel og Kjær

Uden Christian Eriksen som den lysende kreatør og ledestjerne på banen står Danmark foran en vanskelig sportslig udfordring mod Belgien, der lige nu er rangereret som det bedste landshold i hele verden.

Efter lørdagens nederlag på 0-1 mod Finland, kan det danske herrelandshold anført af målmand Kasper Schmeichel og kaptajn Simon Kjær blive historisk, hvis det i aften lykkes at overraske og få en sejr over Belgiens megastjerner.

Kan skrive EM-historie

I tilfælde af sejr skriver Danmark EM-historie, fordi det vil være den første EM-slutrundesejr nogensinde på hjemmebane i Parken.

Danmark har naturligvis vundet mange kampe i Parken tidligere, men aldrig er det sket i en stor slutrunde, og for de rød-hvide spillere vil det være en enorm bedrift at slå Belgien og give hele Danmark og især holdkammeraten Christian Eriksen en historisk sejr at glæde sig over.

Læs mere om: