5. nov. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Svær tid efter succes: Mathias Gidsel måtte have hjælp

Mathias Gidsel
Mathias Gidsel
Foto: Ritzau/Scanpix
Danmarks 22-årige håndboldstjerne Mathias Gidsel har efter den store succes ved VM og OL i år haft en svær tid.

For det danske håndboldlandsholds superstjerne Mathias Gidsel har 2021 budt på flere opture, men han har også være nede i en bølgedal formmæssigt på et tidspunkt.

Gidsel oplevede noget af et formdyk efter VM i januar, hvor han fik sit helt store internationale gennembrud og kom hjem med en guldmedalje.

Mathias Gidsel oplevede udfordringer

Og også efter De Olympiske Lege i sommer i Tokyo oplevede Mathias mentale og fysiske udfordringer.

Men på trods af at han var ramt af voldsom træthed efter sommerens OL, lykkedes det Gidsel at undgå at gå helt ned med flaget.

Mathias Gidsel har gjort brug af en mentalcoach fra Team Danmark for at komme over de svære perioder som eliesportsmand.

Tager stress og pres i opløbet

- Når jeg mærker træthed eller pres, får jeg nu taget det i opløbet, så jeg får styr på det, i stedet for at der kommer en måned eller to, hvor jeg ikke har det godt, siger Gidsel blandt andet ifølge B.T.

Midt i det hele er Gidsel ærgerlig over, at han var for længe om at erkende over for sig selv, at han havde et problem og havde behov for professionel hjælp.

Det skulle Mathias vænne sig til

Samtidig har Gidsel skullet vænne sig til at være et kendt ansigt i hele Danmark.

Faktisk har netop dette overrasket Mathias en del, og det har kostet kræfter rent mentalt at være et feteret idol, som alle vil have en bid af.

Heldigvis har Mathias dog også stor glæde af sine mange nye fans, der kun vil ham det godt.

Gidsel er glad

- Jeg er jo også glad for, at folk synes, at jeg er lidt sej, siger Gidsel med et smil ifølge B.T., der har talt med ham i forbindelse med denne uges landsholdssamling.

Læs mere om: