14. mar. 2023
Af Catja Klarskov

Tager turen fra Berlin til Skjern: Mathias Gidsel vender hjem til sin mor, og det i en helt særlig anledning

Mathias Gidsel
Mathias Gidsel
Foto: Lars H. Laursen
Det er en helt særlig anledning, der er årsag til, at håndboldtalentet Mathias Gidsel snart vender hjem til sin mor.

Det unge håndboldtalent, Mathias Gidsel, vender meget snart snuden hjem mod sin mor og resten af familien på hjemstavnen Skjern, og det er der en helt særlig grund til.

Til daglig slår den danske landsholdsstjerne sine folder i den tyske håndboldklub Füchse Berlin, og den 21. marts skal de spille mod barndomsklubben Skjern Håndbold i ottendedelsfinalerne i Europa League.

Hele familien Gidsel er viklet ind i det vestjyske håndboldforetagende i Skjern Håndbold. Det var her Mathias Gidsel for år tilbage slog sine barndomsfolder, ligesom hans mor, Helle Gidsel, er ansat i klubben, hvor hun arbejder som event- og marketingansvarlig.

Men selv om det unge, danske sportstalent om få uger skal møde familiens hjerteklub i et opgør, så kæmper han for Berlin, når først fløjten lyder. Det fortæller Mathias Gidsel til B.T.

– Når kampen går i gang, så kæmper jeg for Berlin. Min mor – der jo ikke har så meget at gøre med det sportslige – holder så med dem, som hun har lyst til. Hun håber jo nok på Skjern-sejr, men også en Mathias, der ser glad ud på banen, fortæller han til B.T. i en artikel, som du kan læse her.

Returopgøret spilles i Berlin ugen efter. Her har Mathias Gidsel boet, siden han i sommeren 2022 første gang skrev kontrakt med den tyske storklub.

Dengang løb kontrakten frem til 2025, men meget mod sædvane forlængede det unge håndboldtalent sin kontrakt med Füchse Berlin, så den i dag først udløber i 2028.

Du kan læse artiklen i sin fulde længde her.

Læs mere om: