30. sep. 2016
Af John Lautrup

TILLYKKE: Frank Arnesen fylder 60 år

Frank Arnesen
Frank Arnesen.
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Frank Arnesen har haft et langt og succesrigt liv i europæisk topfodbold.

Frank Arnesen vil være mand for at synge for på sin egen fødselsdagssang, når han i dag fylder 60 år.

Det altid varmt smilende fodbold-ikon var en af de mest populære spillere på 80'ernes legendariske fodboldlandshold. Ikke mindst fordi han med sin gode sangstemme sang for på slagsangen og landeplagen "Re-Sepp-Ten".

Til Ajax med vennen Søren Lerby

Frank Arnesen var en gudbenådet tekniker, som sammen med ungdomsvennen fra Fremad Amager, Søren Lerby, blev solgt til Ajax Amsterdam i 1975. Det blev indledningen til storslåede fodboldkarrierer for dem begge.

De blev kæmpestore på deres klubhold og gjorde hele turen med op gennem de glade 80'ere, hvor landsholdet for første gang gjorde sig gældende ved EM- og VM-slutrunder.

Verdens bedste sportschef

Fra Ajax Amsterdam gik turen for Frank Arnesen videre til storhold som Valencia, Anderlecht og PSV Eindhoven.

Skader tvang ham til at stoppe den aktive karriere, men han fortsatte som først assistenttræner og siden sportschef i PSV Eindhoven, hvor han gjorde det så godt, at han i 2005 blev kåret til verdens bedste sportschef.

Nu var han en stor mand i europæisk fodbold, og siden fulgte tilsvarende job i storklubber som Tottenham, Chelsea og Hamburger SV. Her oplevede han ikke helt samme fremgang, og i dag arbejder han som fodboldkommentator på Kanal 5.

LÆS MERE: Brian Laudrup og Frank Arnesen danner par på skærmen

40 års bryllupsdag

Frank Arnesen kunne i sommer fejre 40 års bryllupsdag med sin Kate. Sammen har de fire voksne børn. Tvillingerne, Anja og Britt, Sebastian og Rebecca.

Kæmpestort tillykke til Frank Arnesen.

Læs mere om: